Trotjänaren blir ungdomstränare i Växjö Lakers
Publicerad: 2017-05-24
Nyhet
Tränarstaberna för ungdomslagen upp till U16 är tillsatta inför kommande säsong. Sista pusselbiten in blir ingen mindre än trotjänaren Gustav Hjalmarsson som kliver in som huvudtränare i Växjö Lakers U13.

Med knappt tre månader kvar till issäsongen drar igång är nu ledarstaberna för samtliga ungdomslag upp till U16 tillsatta. Från och med Lakers Hockey Stars till och med U12 är det till största del föräldratränare, från U13-U14 är det en extern huvudtränare som assisteras av föräldratränare och på U15-U16 är det externa tränarkonstellationer.
- Det känns jättebra att ha tränarstaberna klara inför kommande säsong. Vi har jobbat hårt för att få in externa tränare från och med U13 vilket är en naturlig del i spelarnas fortsatta hockeyutveckling. Dock sker givetvis en naturlig överlämningsprocess från de tidigare föräldratränarna, säger ungdomsansvarige Calle Steen.

Inför säsongen 2017/18 har man jobbat fram en ledarmanual, LCP (Lakers Coach Program) som samtliga tränare kommer att verka efter.
- Det är viktigt att vi jobbar efter en gemensam plan så att vi alla rör oss i samma riktning. Tanken är att LCP ska vara ett verktyg som ska underlätta för våra ledare samtidigt som vi kvalitetssäkrar arbetet inom ungdomsverksamheten, förklarar Calle.

I Lakers U13 blir ett bekant ansikte huvudtränare, föredetta trotjänaren och Växjö Lakers-spelaren Gustav Hjalmarsson.
- Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till hockeyn. Jag ser det som en riktigt spännande utmaning och det ska bli kul att följa ungdomarnas utveckling, säger Gustav Hjalmarsson.

Gustav Hjalmarsson spelade under 7 säsonger i Växjö Lakers A-lag och har varit en stor profil för klubben. Han var dessutom en viktig pusselbit i det lag som tog Växjö Lakers från Allsvenskan till dåvarande Elitserien 2011.
- Att få in Gustav ser vi som extremt positivt. Vi får in en gammal fanbärare för klubben som kan inspirera våra ungdomar och föra sina kunskaper och erfarenheter vidare i den dagliga verksamheten bland våra spelare och ledare, avslutar Calle Steen.

PR & Kommunikation Carolina Toresson