Ny hockeyutbildning på gymnasienivå till Växjö
Publicerad: 2015-05-08
Nyhet

Växjö Fria Gymnasium utökar sin hockeyutbildning i samarbete med Växjö Lakers.

Idag är Växjö Fria Gymnasium certifierade för att bedriva nationellt godkänd utbildning, NIU, inom ishockey.

Förutom att de sökande ska ha godkänt i alla ämnen så grundas NIU-utbildningens intag på de kunskaper eleven har inom respektive idrott.

- Men sedan finns det de elever som faller i den sista uttagningen och det är de eleverna vi nu vill ge möjligheten till en utbildning med profilen hockey, säger Claes Bromander grundare av Växjö Fria.

Han menar att det finns de spelare som utvecklas fullt ut i senare åldrar och det är viktigt att bevara deras hockeyintresse.

- Och även om de inte blir hockeyspelare så behövs det fler inom hockeyn som tränare, ledare och domare med mera, säger Claes Bromander.

Växjö Lakers VD Anders Klevsand är glad över utvecklingen av det avtal föreningen har med Växjö Fria Gymnasium.

- Det är ett sätt för Lakers att arbeta med att utveckla hockeyn i hela regionen. Det finns många klubbar förutom Växjö Lakers i området som behöver bra spelare, säger han.

Utbildningen som kommer att kallas Profilhockey kommer att starta till hösten. Till skillnad från NIU-utbildningen söker man endast in på sina betyg.

Det kommer att läggas in två träningstillfällen i veckan i schemat. Och den stora skillnaden mellan profilhockeyutbildningen och NIU är att man läser 200 poäng idrottspecialiserade kurser medan NIU-elever läser 400 poäng.

- Om det finns intresse för elever att börja sitt andra år inom Profilhockey så finns möjligheten att vi kan starta upp årskurs två redan till hösten också, säger Claes Bromander.

Länk till Växjö Fria Gymnasium 

Vid ytterligare frågor kontakta:

Peter Nilsson Växjö Fria Gymnaisum: 070- 203 50 20

Stefan Hörberg, VD Växjö Lakers: 0470 - 32 97 08

Janne Karlsson, sportchef Junior och ansvarig för hockeygymnasiet: 070 - 841 97 99

Elisabeth Anderberg