Tervetuloa Kalle Kossila
Publicerad: 2022-05-09
Nyhet
Vi inleder veckan med att presentera nästa pusselbit i årets lagbygge och välkomnar den finska forwarden Kalle Kossila till klubben, senast från spel i schweiziska Rapperswil-Jona Lakers.

Den 29-årige forwarden Kalle Kossila är född i franska Neuilly-sur-Seine men uppvuxen i Finland med Grankulla IFK som moderklubb. Junioråren inleddes med en säsong i finska Jokerit följt av tre i Esbo Blues, sista säsongen med ett "A" på bröstet. Som junior fick Kalle dessutom chansen att representera Finlands juniorlag vid 14 tillfällen.

Säsongen 2012/13 tog Kossila klivet över till Nordamerika för att spela i NCAA på St. Cloud State University. Efter fyra framgånsrika collegesäsoger fick han chansen att spela i Anaheim Ducks farmarlag, San Diego Gulls, och följderna blev ett NHL-kontrakt med klubben. Med 210 AHL- och 19 NHL-matcher i bagaget, samt en kortare utlåningssejour till Tyska EHC München, återvände Kalle till Finland för spel i KHL hos klubben Jokerit. Den 178 cm långa och 84 kg tunga vänsterskytten kommer senast från spel i schweiziska Rapperswil-Jona Lakers.

Nu är han klar för spel i Växjö Lakers och till hösten tar han sina första skär i Svenska Hockeyligan.

"En av de bästa klubbarna i Europa"

- Växjö är en av de bästa klubbarna i Europa, så att få skriva kontrakt på två år känns oerhört roligt. Jag har enbart hört bra saker om organisationen, staden och fansen, säger en glad Kalle.

Att plocka in Kalle i lagbygget är något som sportchef, Henrik Evertsson under lång tid tittat på.
- Vi har tittat på Kalle i flera år utan att tajmingen har varit rätt. Vi får en erfaren spelare som behärskar både center som vinge. Kalle är urtypen för en tvåvägsspelare, spelar alla moment i matcherna och kommer därigenom bli väldigt viktig för oss, säger sportchef Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på två säsonger, till och med 2023/2024.

Häng med i lagbygget 2022/2023.
» Lagbygge

PR & Kommunikation Clara Berglund