David Åslin gjorde veckans snyggaste mål
2013-10-07

Det är knappast överraskande - men nu finns det på pränt: David Åslins mål mot Färjestad har utsetts till veckans snyggaste mål.

Så här skriver SHL.se om målet: 

"Växjös forward David Åslin svarade i lagets match mot Färjestad för en riktigt läcker soloprestation när han satte 0-2 bakom Fredrik Pettersson-Wentzel. Ett flertal Färjestadsspelare fick erkänna sig grundlurade av 24-åringen och han utses av SHL.se att ha gjort veckans snyggaste mål. Åslin tog kommandot över pucken i egen zon och hade redan då fått upp farten under skridskorna, en fart som han utnyttjade till fullo och formligen forsade igenom motståndarförsvaret. Pettersson-Wentzell var sedan chanslös i målet och Växjö ryckte till en ledning man sedan inte släppte ifrån sig."

Åslins mål är därmed kvalificerat till omröstningen som sker när fyra veckovinnare är utsedda. Av dessa fyra kommer besökarna på SHL.se att rösta fram en vinnare. Den spelaren kommer då att gå vidare till finalen och tävla om "Årets mål" En final som går av stapeln när säsongen är slut.

Veckans snyggaste mål

Varje vecka tar redaktionen på SHL.se fram de fem snyggaste målen. Den som placerar sig på första plats kvalificerar sig vidare till en omröstning som sker när fyra veckovinnare har utsetts. Av dessa fyra röstar besökarna på SHL.se fram det mål som man tycker varit snyggast. Vinnaren av omröstningen går då vidare till finalomröstningen som sedemera leder till "Årets mål".

Men den omröstningen sker först efter säsongens slut.

Redaktör Jonas Gustavsson