Linus Högberg går in i A-truppen
2016-08-01

Idag blev det klart att den 17-årige backen Linus Högberg tar en permanent plats i Växjö Lakers A-trupp säsongen 2016/17.

Inför säsongen 2014/15 kom backen Linus Högberg till Växjö efter att ha blivit intagen på Växjö Lakers Hockeygymnasium. Han har sedan dess spelat juniorhockey i klubben och föregående säsong fick han även chansen att träna med Växjö Lakers A-lag där han noterades för två SHL-matcher. 

- Linus har gjort det bra och vi väljer att plocka upp honom permanent i A-laget där han kommer tillhöra ordinarie backbesättning, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

På midsommardagen, den 25 juni ägde den årliga NHL-draften rum. I den femte omgången draftade storklubben Philadelphia Flyers Linus Högberg som nummer 139. Nu är det även klart att han permanent flyttas upp till Växjö Lakers A-lag och kommer att tillhöra ordinarie backbesättning kommande säsong.

- Det känns verkligen jättekul att få den här chansen! Jag vet att det är många som hade velat ha den platsen, så det gäller att jag verkligen att jag tar vara på den, säger en glad Linus Högberg.

Linus kommer att spela i tröjnummer 6.

PR & Kommunikation Carolina Toresson