138 000 kr till Lekterapin i Växjö
Nyhet2017-01-16
Under söndagen spelades välgörenhetsmatchen mellan Lakers Ladies och Queens of TAIF. Ett mycket lyckat evenemang i sann stort hjärta-anda.

Med ca 1700 personer på läktarna gjorde Lakers Ladies entré till jubel och applåder i VIDA Arena.
- Vi var såklart jättenervösa innan vi åkte ut på isen. Det var mycket mer folk än vad vi någonsin vågat hoppas på, säger Emma Anderlycke, fru till Växjö Lakers massör Lenny Anderlycke.

- Vi hade varit nöjda om det hade kommit 100 personer, nu kom det så många fler. Jag hade tårar i ögonen efter matchen för jag var så rörd, berättar Josefine Ståhlenkrantz, flickvän till Pontus Netterberg.

Under nio veckor hade de tränat med ledning av Växjö Lakers målvakt Joacim Eriksson och back Philip Holm som under söndagens match stod i båset och coachade.
- Jag tycker att tjejerna skötte sig riktigt bra! De hade fokus på vad de skulle göra och såg ut som de hade roligt därute. Det var svårare än jag trodde att hoppa in i coachrollen och hålla koll på allt men det var samtidigt väldigt roligt, säger Växjö Lakers målvakt Joacim Eriksson.

Genom lottförsäljning, teddy toss, auktion och uppmaningar har man lyckats samla in hela 138 000 kr till barnavdelningen, Lekterapin på Växjö Sjukhus.
- Vi är verkligen jätteglada och tacksamma att så många har slutit upp kring evenemanget och bidragit till insamlingen, säger Lina Stensson, flickvän till Robert Rosén.

Före matchen var det hoppborg för barnen, dansuppvisning och autografskrivning med Växjö Lakers A-lag.
- Det kändes som att alla barnen hade roligt och att eventet blev väldigt lyckat. Vi är så tacksamma att det kom så mycket folk som stöttade oss och bidrog till välgörande ändamål, säger Ashley Reddox.

I sekreteriatet satt Växjö Lakers back Oliver Bohm som agerade speaker med ledning av Thomas Hedström som annars äger positionen under Växjö Lakers hemmamatcher.
- Det var väldigt roligt! Det kändes som jag var klippt och skuren för rollen faktiskt, skrattar Oliver Bohm som under matchen bjöd publiken på en hel del skratt.

Efter 3 x 15 minuters spel kunde tillslut Lakers Ladies vinna välgörenhetsmatchen mot Queens of TAIF med 4-1.
- Jag var så himla nervös före matchen och det blev inte bättre när vi såg hur mycket folk det var på läktarna. I fredags spelade vi en träningsmatch mot Lakers team -06 så vi skulle ha en aning om vad vi hade att vänta oss. Det var nog tur eftersom vi aldrig spelat en match förut. Jag är verkligen nöjd med vår insats, första perioden hade vi dock lite för långa byten, så man var helt slut i benen, skrattar lagkaptenen Heidi Kiiskinen som gjorde Lakers Ladies andra mål i matchen.

Vinnare i lotteriet

 1. Signerad klubba från Liam Reddox stick: Gul 23.
  Ta med din lott och hämta ut ditt pris i Biljettservice, VIDA Arena.
 2. Streethockey med Hennessy, Reddox, Murphy, Bohm & Rosén: Grön 7.
  Maila till [email protected] för mer information om ditt pris.
 3. Bille Beino Gear: Grön 19.
  Maila till [email protected] för mer information om ditt pris.
 4. Massage med Lenny (1 timme): Blå 29.
  Maila till [email protected] för mer information om ditt pris.
PR & Kommunikation Carolina Toresson