Växjö Lakers hedrar minnet av Andreas Waldo
Stort Hjärta2017-10-25
Efter sviterna av cancer somnade blott 27 år gamla Andreas Waldo in den 5 oktober. Andreas tillbringade en stor del av sin tid i VIDA Arena och blev en vän till spelarna och ledarna i Växjö Lakers representationslag. I samband med morgondagens hemmamatch kommer Växjö Lakers att hedra minnet av vännen.

Det var under 2014 som Andreas först fick en cancertumör i ryggen och påbörjade sin kamp mot sjukdomen. För att stötta honom i kampen bjöd Växjö Lakers massör Lenny Anderlycke med Andreas till VIDA Arena och A-lagets omklädningsrum.

- Vi ville erbjuda Andreas en plats där han för en stund kunde få koppla bort sin sjukdom, en fristad. I och omkring omklädningsrummet är det en varm gemenskap där det bjuds det på många skratt. En miljö vi ville erbjuda Andreas att vistas i för att hjälpa honom genom sin tuffa behandling, säger Lenny Anderlycke som minns Andreas som en fantastisk människa och vän med ett ständigt leende på läpparna.

Mycket snabbt blev Andreas en vän till alla i och omkring Växjö Lakers representationslag. Han delade med sig av sin kämparanda och positiva inställning till livet trots kampen mot den svåra sjukdomen.

- Om man hade åkt på en smäll under en match kom alltid Andreas dagen efter för att fråga hur det var med en samt peppa en till att snabbt bli bättre och kunna spela igen. Det kändes i sammanhanget surrealistiskt när man kom med en liten skada samtidigt som Andreas genomgick en svår behandling. Det gav mig och alla andra i laget en hel del perspektiv, säger lagkaptenen Liam Reddox.

I samband med Växjö Lakers SM-Guld 2015 var Andreas med och firade framgången på isen tillsammans med laget.

- Under slutspelet i samband med Påsk kom Andreas med ett stort påskägg fyllt med godis som han gav till oss i omklädningsrummet för att önska oss glad påsk och lycka till i slutspelet. Det var bara ett av många exempel på hur givmild han var, berättar assisterande kaptenen Erik Josefsson.

Efter att i omgångar kämpat för att bli fri från cancern förlorade tillslut Andreas kampen och somnade in på morgonen den 5 oktober. Andreas kommer för evigt att bli ihågkommen som den fightern och glädjespridaren han var av vännerna på Växjö Lakers.

{!B}

Före nedsläpp i morgondagens hemmamatch mellan Växjö Lakers - Frölunda Indians kommer Växjö Lakers lagkapten Liam Reddox att överlämna ett bidrag på 10 000 kr till Andreas Waldos Wänners minnesfond. Bidraget kommer från Växjö Lakers A-lags fond "Lakers Stora Hjärtan" som finansieras helt av spelare och ledares löner.

Från och med morgondagens match kommer även Växjö Lakers A-lag att bära Waldos Wänner-loggan på hjälmen för att hedra minnet av vännen Andreas.

Waldos Wänners minnesfond

Arbetet kring "Waldos Wänner" var Andreas själv med och startade under våren 2015. Det arbetet kommer att fortleva med nya mål och en annan inriktning under namnet "Andreas Waldos Wänners minnesfond". En fond har redan inletts för att hedra Andreas och bevara hans namn och person.

- Andreas älskade barn och ungdomar och hade stor känsla för andra människor. Att han var en riktig fighter kan märkas i hans idogt kämpande med sina studier under sjukdomstiden och i juni detta år firade han lärarexamen med sina studiekompisar. Varje år framöver kommer vi, i Andreas namn, att utse en eller flera framstående idrottsungdomar i Kronobergs län och stötta dem med en summa pengar från denna fond. Delar av insamlade pengar kommer också att fördelas till "Ung cancer", en organisation som Andreas själv haft mycket positiv kontakt med.

Det är lätt att komma ihåg Andreas synnerligen positiva inställning till livet och att han älskade sin idrott. Växjö Lakers spelare, ledare och massör Lenny Anderlyckes omfamnande attityd gav Andreas flera suveräna hockeykompisar och varma goa känslor under de senaste åren, skriver Andreas pappa J-O Waldo på Facebook-sidan Waldos Wänner.

Vill du också skänka ett bidrag till Waldos Wänner?
Swisha ditt bidrag till nummer 070-423 48 21

» Waldos Wänner på Facebook

PR & Kommunikation Carolina Toresson