Växjö Lakers bidrar till Julhjälpen
Publicerad: 2017-10-17
Nyhet
För tredje året i rad har Växjö Lakers och fonden Lakers Stora Hjärtan valt att stötta Julhjälpen i Växjö. En ideell verksamhet som hjälper barnfamiljer som har det svårt ekonomiskt inför julen.

Tack vare Julhjälpen kan behövande familjer söka hjälp med julklappar till barn från 0 till 18 år. Man kan även söka hjälp med julmat. Växjö Lakers samt fonden Lakers Stora Hjärtan kommer för tredje året i rad att stötta Julhjälpen genom att skänka biljetter och souvenirer som kan delas ut som julklappar.

Julhjälpen i Växjö drivs av eldsjälarna Petra Friberg och dottern Izabella Pfaus Friberg som beskriver bakgrunden till initiativet såhär;
- Många kanske inte har råd på grund av att de är sjukskrivna, ensamstående eller är i en ekonomisk kris där pengarna helt enkel inte räcker till att köpa julklappar eller julmat. Då finns vi som en stöttande verksamhet, berättar Petra.

Hur kommer det sig att ni startade Julhjälpen i Växjö?
- Det var två tjejer som startade Julhjälpen i Växjö redan 2014 men sedan 2016 har jag och min dotter Izabella drivit det själva. Det är såklart ett stort projekt som tar mycket tid men det har gett oss så himla mycket tillbaka. Att ge till någon som verkligen behöver det är bland det bästa du kan göra. Förra året hjälpte vi 46 familjer varav 110 barn.

Hur går man tillväga om man vill bidra till Julhjälpen i Växjö?
- Antingen kan man maila till oss eller går man in på vår Facebooksida och kommenterar i kommentarsfältet vad man kan tänka sig att bidra med. Vi har även ett Swish-nummer där man kan skicka sitt bidrag, så åker vi sedan och köper det som önskas. Vi har även sponsorer så som Växjö Lakers som skänker biljetter m.m. Alla bidrag är välkomna, säger Izabella.

Om man som barnfamilj är i en ekonomiskt svår situation och vill vända sig till Julhjälpen, hur gör man då?
- Då kan man antingen skicka mail eller ett privat meddelande till oss på Facebook där man beskriver sin situation. Man beskriver vilken ekonomi man har, hur många barn man har, vilken ålder de är i och vad de önskar sig. Självklart är allt sekretessbelagt.

Hur distribueras sedan alla julklappar och julmat?
- Vi åker oftast hem till familjerna med julklapparna eller julmaten alternativt möter dem på bestämd plats. Om man önskar slår vi in julklapparna och levererar dem färdiginslagna men en del vill såklart slå in paketen själva som en del av julkänslan.

Vad skulle ni vilja förmedla till de som läser det här och funderar på att kontakta er?
- Att våga be om hjälp är en styrka, det är absolut inget man ska skämmas över, avslutar Petra och Izabella som har en intensiv men glädjefylld period framför sig.

Bidra eller läs mer om Julhjälpen

» Julhjälpen i Växjö på Facebook

Swishnummer: 0730740219, märk med Julhjälpen Växjö.
Vill ni att ert bidrag ska gå till Julmat?
Märk då med Julmat Julhjälpen i Växjö.

{!A}

PR & Kommunikation Carolina Toresson