Inför Luleå – Växjö
Publicerad: 2018-02-24
Äntligen är det dags för SHL-hockey igen efter två veckors matchuppehåll. Ett kvartsfinalsjagande Luleå väntar på bortaplan i afton för serieledarna Lakers.

Den 10 februari spelade Växjö sin senast match, sedan dess har laget haft matchuppehåll på grund av de olympiska spelen i Sydkorea, men ikväll är det äntligen dags för SHL-hockey igen.

Senast besegrade serieledarna Växjö Skellefteå på bortaplan med 4-2 efter att Andrew Calof, Oliver Bohm, Daniel Rahimi och Janne Pesonen gjort Lakers mål i matchen. Segern mot Skellefteå var lagets fjärde vinst på de fem senaste SHL-bataljerna.

Lakers har spelat in 98 poäng på 45 matcher och leder serien hela 14 poäng före tvåan Djurgården med endast sju omgångar kvar. Skulle Växjö besegra Luleå ikväll så tar man ett jättekliv mot att vinna SHL:s grundserie.

Borta mot Luleå är dock en svår uppgift. Luleå kommer från tre raka segrar och har fått häng på en direktplats till kvartsfinal på allvar. Luleå ligger på en niondeplats i tabellen och har endast fem poäng upp till sexan Skellefteå och man är bara två poäng bakom sjuan Linköping och åttan HV71.

Luleå har vunnit två av de tre tidigare mötena mot Växjö under säsongen. Den första matchen vann Luleå på hemmais med 2-0 för att sedan vinna i VIDA Arena med 5-3 efter en mäktig vändning i den tredje perioden med fyra raka mål på mindre än tre minuter. Det senaste mötet lagen emellan spelades i VIDA Arena där Lakers vann med 2-1 efter straffar.

Växjö har haft det svårt mot Luleå under de senaste säsongerna och bara lyckats ta en trepoängare mot Luleå på de elva senaste inbördes mötena. Det brukar dock bli jämna, målsnåla och tajta matcher där tre av de fem senaste slutat med ett oavgjort resultat efter 60 spelade minuter.

Räkna med ett taggat hemmalag som kommer göra allt för att förlänga sin segersvit och fina statistik mot Växjö samtidigt som man vill avancera i tabellen. Lakers å sin tur vill sätta sig i respekt inför det kommande slutspelet, men också spräcka 100-poängsgränsen.

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 18.00.