Växjö Lakers A-lag besökte Norregårdsskolan
Publicerad: 2017-02-27
Nyhet
Under landslagsuppehållet gästade Växjö Lakers Norregårdsskolan där man på eftermiddagen höll ett föredrag för samtliga åttondeklassare. Senare på kvällen besökte man även fritidsgården för att umgås med ungdomarna.

Tillsammans med PEAB gjorde Växjö Lakers en insats för att belysa vägen in i vuxenlivet. Syftet med besöket var att berätta om olika yrken för elever och ge dem ökad kunskap och förståelse för vilka valmöjligheter som finns och vad man kan jobba med.

Under besöket berättade spelarna om sin bakgrund och vad som krävs för att bli en elitidrottsman, vilka uppoffringar som ligger bakom samt vilken yrkesbana som varit intressant om man inte blivit hockeyspelare.

På kvällen besökte man Norregårdsskolans fritidsgård för att umgås med ungdomarna. Fritidsgården har genom "Lakers Stora Hjärtan-fond" säsongskort till Växjö Lakers hemmamatcher där ungdomarna får turas om att gå. Fonden finansieras till 100% genom medel från spelare och ledares egna löner.

- Vi på fritidsgårdarna är väldigt glada över samarbetet med Lakers. Det känns jättebra att kunna erbjuda våra ungdomar att få uppleva hockey live och se ett intresse vakna hos dem. Det blir mycket hockeysnack på gården, säger Anna Lagrelius från Norregårdsskolans fritidsgård.

PR & Kommunikation Carolina Toresson