Forward klar för Växjö Lakers
Nyhet2021-01-02
Växjö Lakers har gjort klart med den kanadensiske tvåvägsforwarden Brendan Gaunce som väntas ansluta till laget inom kort.

Den 26-årige forwarden Brendan Gaunce kommer från Sudbury, Ontario i Kanada. I 2016 års NHL-draft draftades Brendan i förstarundan som nummer 26 av Vancouver Canucks som han 2015 skulle komma att NHL-debutera i.

Vänsterskytten har 118 NHL-matcher och 241 AHL-matcher i bagaget inför sin SHL-debut. Senaste säsongen 2019/20 spelade han i Boston Bruins farmalag Providence Bruins och stod för 37 poäng på 52 matcher.

"Spela om SM-guld är en av anledningarna till att jag valde Växjö Lakers"

- Jag är väldigt glad över att få komma till en vad jag har hört ska vara en väldigt bra organisation. Att få möjligheten att kunna spela om SM-guld är en av de stora anledningarna till att jag valde Växjö Lakers. Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Sverige och Växjö för att lära mig en ny kultur samtidigt som jag får möjlighet att se en ny vacker plats i världen.

Så här säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson om valet att förstärka forwardssidan;
- Vi kommer under de månader som är kvar spela väldigt tätt med matcher och behöver ha fler alternativ då tiden för återhämtning är klart mindre jämfört med en normal säsong. Från spelarmarknadens synvinkel kan man säga att den just nu är helt anpassad till Coronaläget med en annan prisbild gentemot normala förhållanden. Brendans ambition har varit att få spela bra hockey i år för att inte tappa fart i karriären. Väldigt mycket är osäkert i Nordamerika just nu och därför kunde vi med små medel knyta honom till oss. Som spelare får vi en mycket all round spelare som verkligen bidrar i bägge riktningar av spelet.

PR & Kommunikation Carolina Toresson