3 poäng för J18 föregående vecka
Publicerad: 2021-11-22
Förra veckan spelade Växjö Lakers J18 två toppmöten, mot LHC borta och Rögle hemma. Veckan summeras två bra insatser där man fick med sig 3 poäng.

Under torsdagen väntade bortamöte för Växjö Lakers J18-lag som ställdes mot Linköpings HC.

Växjö kommer ut energiskt och äger mycket puck. I mittakten av första perioden åker Linköping på två utvisningar och VLH får spela 5 mot 3 powerplay i 30 sekunder men lyckas inte förvalta möjligheten. Man vinner skotten i första perioden med 11-2 men är ineffektiva i avsluten. Linköping gör 1-0 i Powerplay. Efter första perioden står det 1-0 till hemmalaget. Samma matchbild är det i andra så väl som tredje perioden, Växjö fortsätter spela bra hockey och skapar en del målchanser men lyckas inte göra mål. Linköping utökar sin ledning i andra perioden till 2-0, återigen i spelformen powerplay. Matchen slutar 2-0 och om man bortser från resultatet så är det en bra prestation.

Linköpings HC vs Växjö Lakers

2 - 0 (1-0, 1-0, 0-0)
Skott: 24-33

Under söndagen väntade hemmamatch mot Rögle, en viktigt match för båda lagen tabellmässigt.

Rögle chockar inledningsvis och redan efter 7 spelade sekunder gör dem 0-1. Fem minuter senare utökar dem ledningen till 0-2. Växjö reducerar genom #34 Leo Isaksson. Ställningen efter 9 spelade minuter är 1-2 till Rögle. När det är ungefär 2 minuter kvar tappar Växjö markeringen och Rögle kan göra 1-3. Skott: 10-16

I andra perioden kommer Växjö ut som ett helt nytt lag och ändrar matchbilden helt. Efter fem spelade minuter reducerar man till 2-3 genom #44 Joel Svensson. Växjö får energi av målet och fortsätter sätta press på Rögle vilket man får utdelning för. VLH kvitterar tre minuter senare genom ett coast to coast mål som görs av nummer #54 Matteus Söderbom. Strax efter tar Lakers ledningen och det står #36 Isac Nielsen för. Efter tio spelade minuter i andra perioden leder Växjö med 4-3. Med fem minuter kvar av andra perioden åker Rögles spelare på 5+20 MatchPenalty. VLH får fem minuters powerplay, efter två minuter utökar man ledningen till 5-3 genom #48 Filip Karlsson. Växjö vinner perioden med 4-0 men förlorar skotten med 13-14, Melvin Lind står för ett par vassa räddningar i andra perioden som håller Växjö vid ledningen.

I tredje perioden spelar man smart, bra defensivt, tar smarta beslut med pucken och är ödmjuka. Växjö förlorar skotten i tredje 7-11. Perioden slutar 0-0 och där med vinner man matchen med 5-3 och man kan vara väldigt nöjda med prestationen i 2 perioder.