Växjö Lakers besökte Lekterapin
Publicerad: 2017-04-29
Nyhet
Stort Hjärta fondens initiativtagare, Växjö Lakers A-lagsspelare besökte i slutet av grundserien Lekterapin i Växjö för att förgylla barnens dag. Under besöket överlämnades även de 138 000 kr som samlades in i samband med välgörenhetsmatchen mellan Lakers Ladies och Queens of TAIF.

Växjö Lakers spelare och ledare kring representationslaget tog för fyra år sedan initiativet till välgörenhetsfonden Lakers Stora Hjärtan! Fonden finansieras till 100 % genom medel från spelare och ledares egna löner. Sedan fondens uppstart har man haft ett samarbete med Lekterapin, barnavdelningen på Växjö Lassarett där man gjort ett flertal besök genom åren.

- Vi vill hjälpa dem så långt det går att skapa en stimulerande och trygg tillvaro för de barn och ungdomar som av livets tuffa omständigheter tvingas till långa vistelser. Sjukvårdens medel räcker inte till allt som kan göras. Vi kan inte göra allt men vi kan bidra med något. Vi har sett det fantastiska arbete personalen utför, detta har fått oss att vilja bidra med mer, berättar spelarna.

Under besöket lämnades även de 138 000 kr som man samlade in i samband med vårens välgörenhetsmatch där Växjö Lakers spelarfruar, Lakers Ladies mötte Tingsryds spelarfruar, Queens of TAIF till förmån för Lekterapin i Växjö. Förutom de insamlade pengarna lämnade man även över alla nallebjörnar som kastats in på isen i den så kallade "teddy tossen" som ägde rum i pausen på en av hemmamatcherna i VIDA Arena.

- Att vi skulle lyckas samla ihop 138 000 kr var mer än vad vi någonsin vågat hoppas på. Vi är verkligen enormt tacksamma för alla som på något sätt var med och bidrog till insamlingen. Med tanke på den väletablerade kontakten som A-laget har genom Stort Hjärta-fonden kändes det helt rätt att pengarna skulle gå till Lekterapin, säger Lina Stensson, flickvän till Växjö Lakers trotjänare Robert Rosén.

PR & Kommunikation Carolina Toresson