Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Växjö
VLH

Inför Frölunda – Växjö

5 april 2022 12:00
Inför

För andra kvartsfinalen i rad hämtade Växjö i kapp ett tvåmålsunderläge och tvingade fram en förlängning. Väl i övertiden har det dock blivit dubbla förluster. I kväll stundar viktiga kvartsfinal 3, där Lakers behöver knipa en vinst.


Kvartsfinal 1 och kvartsfinal 2 har varit sig lika. Frölunda har lyckats spela till sig en tvåmålsledning, som Växjö sedan hittat ett sätt att kvittera och ta vidare till förlängning. Väl i övertiden har Frölunda vunnit båda fajterna och har således 2–0 i matcher. Det innebär att fyra av säsongens sex inbördes möten gått till förlängning, där Frölunda segrat i samtliga övertidsmatcher.

-Det är en mental utmaning att åka på två övertidsförluster och det är precis vad slutspel handlar om här. Att orka lägga den här bakom sig och blicka framåt, hitta små delar, små detaljer i spelet. Men framför allt hitta kraften ihop som grupp att komma ut i match 3 och göra vår bästa prestation i den här matchserien, sade Sam Hallam på presskonferensen efter kvartsfinal 2.

Under tisdagskvällen väntar viktiga kvartsfinal 3, där Lakers behöver knipa en vinst för att skaka liv i matchserien. Skulle det bli ytterligare ett nederlag behöver Växjö vinna fyra raka matcher, för att avancera till semifinal. Joel Kellman, som inlett slutspelet bra med fyra poäng (1+3) på två matcher, vet vad som krävs för att vinna i afton.

-Det gäller att vi kommer ut och spelar lite Lakers-hockey i Scandinavium, för att bryta trenden här, säger Joel Kellman inför kvällens kvartsfinal.

I och med Frölundas hemmavinst i kvartsfinal 1 har laget vunnit nio av de tio senaste tävlingsmatcherna som hemmavärd. Lägg därtill att Göteborgslaget vunnit tolv raka matcher mot Växjö då man agerat hemmalag (alla sammanhang inräknat).

Växjö har under den senare tiden spelat en bra ishockey på bortais, trots att man inte fått resultaten med sig alla gånger. Lakers har vunnit två matcher och tagit poäng i fem raka på resande skridsko. Samtliga nederlag har kommit efter förlängning, där Frölunda vunnit två av holmgångarna. I kvartsfinal 3 är det dags för Växjö att ha marginalerna med sig och knipa en oerhört betydelsefull vinst.

Kvällens match spelas i Scandinavium, Göteborg, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Olle Lycksell, Joel Persson, Hardy Häman Aktell och Joel Kellman leder Växjös interna poängliga i slutspelet med fyra poäng vardera.

… Frölunda bara vunnit en av sina fem senaste hemmamatcher efter ordinarie speltid.

… Backen, Hardy Häman Aktell, noterades för fyra framspelningar i kvartsfinal 2.

… Hela 14 Frölunda-spelare hamnade i poängprotokollet i kvartsfinal 2.

… Frölunda stått som segrare i åtta raka matcher, när förlängning/straffar har fått avgöra.