Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Idag 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Växjö
VLH

Inför Linköping – Växjö

22 februari 2022 12:00
Inför

För Växjös del återstår det endast tolv matcher av grundserien och det gäller att få till en fin slutspurt för att lösa en plats bland topp-6. Under veckans första match jagar Lakers, under tisdagskvällen, poäng borta mot Linköping.


Växjö studsade tillbaka omgående efter 2–6-förlusten mot Djurgården då man besegrade Brynäs med 3–2 efter straffar under lördagskvällen efter att Joel Kellman satt den matchvinnande straffen. Hardy Häman Aktell och Arvid Lundberg gjorde Lakers mål under den ordinarie speltiden.

I och med vinsten senast har Växjö vunnit tre av sina fyra senaste matcher och ligger på en sjundeplats i tabellen med sina 63 inspelade poäng på 40 matcher. Det är faktiskt samma poäng som sexan Färjestad och femman Örebro. Vidare är trion endast två poäng före åttan Leksand, som spelat två matcher färre. Så pass jämn är kampen kring kvartsfinalsstrecket, vilket gör att varje match är av stor betydelse.

Under tisdagskvällen gästar Växjö slutspelsjagande Linköping. Kvällens motståndare har fem raka nederlag och ligger först på en elfteplats i tabellen. Dock är man endast två poäng ifrån den tionde- och sista slutspelsplatsen, som Brynäs i skrivande stund innehar.

Kvällens möte blir det fjärde och sista mellan Linköping – Växjö i grundserien den här säsongen. De tidigare tre fajterna har slutat med två vinster och en förlust för Lakers. Allra senast föll man med 1–4 hemma i VIDA Arena, men i bataljerna innan dess segrade Växjö med 2–1 i Saab Arena och 2–0 på hemmais.

Fjolårssäsongens möten lagen emellan:

  • 26-09-20 | Linköping – Växjö 1–2 SO
  • 05-12-20 | Växjö – Linköping 3–0
  • 02-02-21 | Linköping – Växjö 1–2 SO
  • 25-02-21 | Växjö – Linköping 2–1 OT

Den målsnåla och tajta trenden från fjolårssäsongen har till viss del fortsatt även under säsongen 2021/2022 och nu har hela elva raka inbördes möten (alla sammanhang inräknat) slutat med maximalt fem mål, där sju av tillställningarna slutat med uddamålet varav fem efter förlängning eller straffar.

Växjö föll, som tidigare nämnt, i lagens senaste möte och bröt därmed sin vinstsvit på elva (!) matcher mot Linköping (alla sammanhang inräknat). Det är således dags att ta revansch på kvällens motståndare och påbörja en ny segersvit.

Kvällens match spelas i Saab Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö vunnit två av sina tre senaste bortamatcher.

… Linköping vunnit fem av sina sex senaste hemmamatcher.

… Växjö har vunnit sex raka bortamatcher mot Linköping (alla sammanhang inräknat), där fyra av fajterna slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

… Sett till de fem senaste matcherna är Linköping seriens formsvagaste lag.

… Robert Rosén har gjort poäng i sex raka matcher (3+5).