Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Växjö
VLH

Inför Djurgården – Växjö

17 februari 2022 12:00
Inför

Växjös formkurva fortsätter peka uppåt då det blev ytterligare tre poäng på kontot senast när topplaget Rögle besegrades med 2–0 på bortaplan. Under torsdagskvällen jagar Lakers sin tredje raka trepoängare när man gästar Djurgården.


Efter att Växjö avslutade januari med fyra raka nederlag har det gått desto bättre i februari då det blivit tre vinster på fyra matcher, varav de två senaste har slutat med bortavinst efter ordinarie speltid. Allra senast lyckades man med konststycket att nolla (!) topplaget Rögle i deras hemmaborg. Segersiffrorna skrevs till 2–0 efter att Olle Lycksell och Hardy Häman Aktell nätat för Lakers.

Den senaste tidens fina resultat har gjort att Växjö hoppat upp till en sjätteplats i tabellen och är endast två poäng bakom femman Örebro, som spelat en match mer än Lakers. Det finns således alla möjligheter för Växjö att avancera ytterligare i tabellen innan de 52 omgångarna skall summeras.

Under torsdagskvällen gästar man jumbon Djurgården. Stockholmslaget har legat i botten av tabellen under hela säsongen, men har spelat upp sig på slutet och är faktiskt endast fyra poäng efter trettondeplacerade Timrå och har ”bara” nio poäng upp till tolvan Malmö, som i skrivande stund innehar den sista säkra platsen.

På slutet har huvudstadslaget värvat in flera etablerade spelare och kommer såklart göra allt som står i deras makt för att behålla en plats i SHL. Formen är dessutom stigande då det blivit fyra vinster på de sex senaste matcherna. Allra senast lyckades man besegra topplaget Luleå med 5–4 efter straffar. Under den nyss nämnda perioden har det även blivit vinster borta mot Färjestad och hemma mot Oskarshamn och Leksand.

Kvällens möte mellan Djurgården – Växjö blir det sista för säsongen lagen emellan. De tidigare tre bataljerna har slutat med Lakers-vinst. I VIDA Arena skrevs slutresultaten till 3–0 och 4–2 medan den hittills enda matchen på Hovet slutade 3–2 efter straffar.

Fjolårssäsongens möten:

  • 06-02-21 | Djurgården – Växjö 2–3
  • 04-01-21 | Växjö – Djurgården 2–1 OT
  • 02-01-21 | Växjö – Djurgården 2–3 OT
  • 21-11-20 | Djurgården – Växjö 3–2

Växjös segersvit inbördes mot Djurgården är nu uppe på fem matcher. Vidare är det anmärkningsvärt att fem av de sju senaste mötena lagen emellan slutat med uddamålet, där tre fått avgöras efter OT/SO.

Kvällens match blir allt annat än lätt för Lakers då Djurgården verkligen spelat upp. Faktum är att man tagit poäng i sju av sina åtta senaste hemmamatcher och då har flera topplaget varit på besök under perioden. Bland annat Växjö.

Kvällens match spelas på Hovet med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Växjö har tredje bäst powerplayprocent i SHL med sina 27,55%.

… Djurgården vunnit fem av sina sju senaste hemmamatcher mot Växjö.

… Växjö vunnit två raka bortamatcher.

… Djurgården har sämst boxplay i SHL med sina 71,43%.

… Växjö endast släppt in ett ynka mål på sina två senaste matcher.