Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Inför Växjö – Luleå

30 november 2021 12:00
Inför

Under veckan stundar det tre viktiga matcher, där ett möte med Luleå är först ut. Under tisdagskvällen kommer tabellfemman på besök till VIDA Arena i en fajt, där Växjö jagar revansch för säsongens tidigare uddamålsförlust.


Växjö har alltjämt inte marginalerna på sin sida och inkasserade sin femte raka förlust, CHL-returen mot Tappara inräknat, senast då pånyttfödda Färjestad vann med 4–3 efter straffar. Växjö hade ledningen med såväl 1–0 som 2–1 innan Karlstadslaget vände till 3–2 i mitten av den tredje perioden. Lakers kvitterade under periodens slutminuter och fick matchen till förlängning, som sedan blev straffar. Väl där drog alltså Färjestad det längsta strået. Joel Persson, Erik Josefsson och Olle Lycksell gjorde Växjös mål i matchen.

De senaste förlusterna har gjort att Växjö halkat ned till en åttondeplats i tabellen. Laget har dock endast tre poäng upp till femman Luleå och sexan Oskarshamn. Matchen i afton blir således en klassisk ”sexpoängsmatch”. Lakers kan komma upp jämsides med Luleå samtidigt som gästerna kan utöka försprånget till sex pinnar.

Luleå å sin tur är för tillfället i gott slag. Man kommer från två raka trepoängare mot Malmö (4–0) och Brynäs (4–3). Vidare har det blivit sju trepoängare på de tio senaste matcherna och under den nyss nämnda perioden är man faktiskt det laget i SHL som spelat in flest poäng på kontot.

Växjö och Luleå har gjort upp en gång tidigare under säsongen. Den tillställningen utspelade sig i Coop Norrbotten Arena i början av oktober. Matchen var mycket tajt, där Luleå till slut drog det längsta strået. Växjö hämtade i kapp ett 0–2-underläge till 2–2 i den tredje perioden, men med blott 28 sekunder kvar av matchen avgjorde Luleå till hemmafansens stora glädje.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger och som vanligt blev det tajta samt målsnåla holmgångar lagen emellan:

  • 03-10-20 | Luleå – Växjö 2–1
  • 14-11-20 | Växjö – Luleå 3–2
  • 21-01-21 | Luleå – Växjö 0–2
  • 27-02-21 | Växjö – Luleå 3–2

Växjö vann, som synes, tre av fyra inbördes möten. Segrarna satt dock hårt inne i samtliga matcher då två slutade med uddamålet och i den tredje skrevs segersiffrorna till 2–0 efter att mål nummer två tillkommit i tom kasse.

Under tisdagskvällen kan vi räkna med en ny häftig och tajt match mellan lagen. Hela tio av de elva senaste inbördes mötena har slutat med fem mål eller mindre. Dessutom har fyra av de fem senaste fajterna slutat med uddamålet.

Normalt sett trivs Växjö hemma i VIDA Arena och i synnerhet mot Luleå. Trots tajta matcher har Lakers haft en förmåga att till slut stå som vinnare. Faktum är att man vunnit fyra av de fem senaste inbördes mötena (slutspel inkluderat) på hemmais. I kväll är det dags att knipa ytterligare en vinst mot Luleå och det görs bäst tillsammans med lagets fantastiska hemmafans.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00. Arenan öppnar redan 17:00. Välkomna då!

Visste du att…

… Växjö har vunnit tre av sina fyra senaste SHL-hemmamatcher.

… Luleå har endast vunnit en av sina fyra senaste bortamatcher.

… Den förre Växjö-spelaren, Linus Fröberg, har gjort tolv poäng (4+8) för sitt Luleå, varav tre matchvinnande mål.

… Växjö har endast släppt in fyra mål på sina tre senaste SHL-hemmamatcher.

… Luleå har släppt in 2+ mål i åtta raka matcher på resande skridsko.