Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Idag 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Växjö
VLH

Efter match: Rögle-Växjö 6-2

2 november 2021 21:09
Efter match

Rögle fortsatte sitt segertåg hemma i Catena Arena. På tisdagskvällen kom lagets sjätte raka hemmaseger efter 6-2 mot Växjö Lakers.


Leon Bristedt och Lucas Ekeståhl Jonsson gjorde båda ett mål och tre assist när Rögle tog sin sjätte raka seger på hemmaplan den här säsongen. Adam Tambellini gjorde två mål och Tony Sund samt Brady Ferguson varsitt mål och en assist. Christoffer Rifalk stod för 25 räddningar i matchen.

– Jag tycker vi är effektiva. Vi har många olika spelare som kan göra mål, vi har ett bra powerplay och Rifalk var bra i kassen, säger Ekeståhl-Jonsson.

Rögle sjätte seger på hemmaplan gjorde också att lagets poängsvit förlängdes till elva matcher och var lagets tionde på de senaste elva matcherna.

– Vi spelar på det sättet som vi vill spela ikväll samtidigt som vi hade respekt för deras styrkor. Jag gillar vår fart, vår tävlingsnivå och passningsspelet var stabilt, säger tränare Cam Abbott efter matchen.

Hemmalaget avslutade den andra halvan av öppningsperioden med att göra tre mål. Sund öppnade målskyttet efter 10:35 när han, framspelad av Ekeståhl-Jonsson och Marco Kasper, kunde prickskjuta in 1-0 med sitt andra mål för säsongen.

Växjö svarade efter 11:08 när Martin Lundberg slog in en retur till 1-1 bakom Rifalk, men sedan klev duon Bristedt och Tambellini fram två gånger om.

Inom loppet av tre minuter och fyra sekunder blev Tambellini tvåmålsskytt. Först satte han 2-1 med 4:51 kvar. Framspelad av Bristedt stänkte han in ett direktskott i Växjö-målvakten Kalnins högra kryss.

Efter 18:13 prickade Tambellini in sitt andra för kvällen, den här gången i powerplay efter att Bristedt hittat honom med en cross-passning fram till 3-1.

– Man går igenom motståndarnas boxplay och både jag och Tambellini visste om det. Jag la den på ytan, en lite bra pass i alla fall, men bra skott också, säger Bristedt.

I den andra perioden hade Växjö läge att komma in i matchen när laget fick powerplay efter 5:50, men Rögles box höll tätt och i minuten efter att hemmalaget blivit fulltaligt kom 4-1. Ekeståhl-Jonsson skickade pucken längs sargen och via Anton Bengtsson nådde den fram till Ferguson som fri med Växjös målvakt Janis Kalnins lyfte in pucken i krysset.

Växjö reducerade i slutet av den andra perioden i numerärt överläge. När bara 19 sekunder återstod spelade gästerna Glenn Gustafsson till öppen mål fram till 4-2.

Rögle lät dock inte det sena reduceringsmålet påverka laget och redan 41 sekunder in i den tredje perioden gjorde Bristedt 5-2 från nära håll. Målet var hans femte den här säsongen.

Ekeståhl-Jonsson gjorde 6-2 efter 11:07 i spel fem-mot-tre. Från blålinjen direktsköt backen in sitt femte mål för säsongen, framspelad av Bristedt och Dennis Everberg.

– Det är nog första gången jag gör fyra poäng i en proffs-match, men det är roligt. Jag försöker åka så mycket skridskor som möjligt och skapa lägen och ibland studsar puckarna in, säger backen.

Nästa utmaning för Rögles del väntar redan på torsdag när Oskarshamn kommer till Catena Arena. Säkra din plats i hallen här.

Notera att … Rögle saknade Ted Brithén, Oskar Stål-Lyrenäs och Samuel Johannesson i matchen … J20-spelarna Oskar Hassel och Oscar Johnsson fanns med i truppen … Anton Bengtsson och Dennis Everberg under tisdagen blev uttagna till Tre Kronor som spelar Karjala Cup nästa vecka…

HÖJDPUNKTER

SPANING 1 - BRISTEDT VÄXLAT UPP

Efter att ha kämpat sig igenom stora delar av fjolårssäsongen har Leon Bristedt den här säsongen sett mer och mer ut som sitt vanliga jag på isen. Ikväll kom fyra nya poäng in på kontot efter att han spelat fram till Tambellini två gånger, Ekeståhl en gång och satt dit en puck själv. Kvällens poängskörd gör att forwarden nu står noterad för 12 poäng på 13 matcher, men sju av dem har kommit i de tre senaste matcherna. En Leon Bristedt i full kapacitet ger Rögle en ytterligare dimension i offensiven, vilket har varit tydligt i dessa matcher.

SPANING 2 - LEJ KLIVER FRAM

Det var inte bara Leon Bristedt som stod för fyra poäng den här kvällen. Från sin backplats gjorde även Lukas Ekeståhl Jonsson ett mål och tre assist och är faktiskt även han uppe på 12 poäng totalt. Hela förra säsongen stod han för totalt 13 poäng och är alltså redan snart förbi den noteringen. Vad det är som gör att ”LEJ” tagit fått denna offensiva islossning berättar han om i intervjun nedan.

FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET

Lukas Ekeståhl Jonsson

Leon Bristedt

Adam Tambellini

SÅ SA TRÄNARNA