Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Tisdag Tis 15 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Växjö
VLH

En poäng mot Växjö

23 oktober 2021 20:29
Herrlaget

Den sju matcher långa segersviten är bruten efter att Växjö tog hem bonuspoängen i Leksand när matchen slutade 2–3 efter förlängning.


Matchen inleddes på ett härligt sätt med riktigt bra intensitet från båda lagen. Växjö hade några bra första byten med en målchans innan Leksand kom in i det rejält när Max Vérroneau bröt igenom och sånär fick in pucken. Ledningsmålet kom dock strax efter detta när Jon Knuts styrde in ett backskott från Calle Själin som betydde det första målet för säsongen för nummer 13. Därefter hade Leksand några bra sekvenser i offensiv zon där bland annat Carter Camper var nära att öka på ledningen, men pucken flög en bit över och ett 2–0-m¨ål gjordes inte. Trots bra kontroll på spelet från hemmalagets sida lyckades Växjö kvittera tillställningen på en spelvändning när det endast återstod 17 sekunder kvar av den första perioden.

Växjö kom ut betydligt mycket bättre än Leksand i mittenakten där bortalaget hade oerhört tryck i offensiv zon flera minuter i sträck under periodens inledande minuter. Ett bortamål hängde i luften där ett stolpskott och flera vassa styrningar var på väg in bakom Kasimir Kaskisuo som svarade för flertalet viktiga räddningar. Detta tvingade Björn Hellkvist att ta en timeout efter åtta minuter för att väcka laget och försöka hitta tillbaka till det tidigare spelet, men det hjälpte föga. Strax efter det korta avbrottet gjorde Växjö mycket välförtjänt 1–2 när Julius Nöttinen var först på en retur där pucken satt i det tomma målet. Leksand lyckades jämna ut spelet någorlunda i slutminuterna av andraperioden, och när det bara var sex sekunder kvar till pausvila hade Carter Ashton en puck i mål som dock dömdes bort. Överlag så var bortalaget flera snäpp bättre när 40 minuter var spelade och ledde välförtjänt.

Starten av den tredje perioden var i helt motsatt riktning där det var Leksands tur att etablera bra press direkt på nedsläpp. Flera riktigt vassa målchanser radades upp där kvitteringen gjordes på det tredje tillfället när pucken lite turligt studsade fram till Oskar Lang som bara hade att raka in 2–2 i en så gott som tom målbur. Med denna rivstart från hemmalaget så pressades Växjö till en timeout när fem minuter hade passerat för att lugna ner spelet. Kort därefter hade Leksand chansen att återta ledningen i det första numerära överläget för kvällen, men inget av större gradens farligheter hände framåt. Matchen stod sedan och vägde stora delar av perioden innan Växjö fick chansen att spela powerplay när det återstod fyra minuter av ordinarie tid för att kunna avgöra drabbningen. Något avgörande gjordes inte efter att Leksand försvarat sig väl, vilket i sin tur gjorde att förlängning fick skilja lagen åt. I spelet 3 mot 3 tog sedan Växjö hem bonuspoängen efter ett fint avslut från Julius Nättinen. Därmed är segersviten bruten samtidigt som poängsviten förlängdes till tio matcher.

På torsdag väntar bortamatch mot Oskarshamn.