Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Tisdag Tis 1 November Nov
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Inför Växjö – Örebro

29 april 2021 12:00
Inför

Under torsdagskvällen är det dags för en nervkittlande femte- och direkt avgörande semifinal i VIDA Arena mellan Växjö och Örebro.


Örebro lyckades kvittera matchserien i semifinal 4 efter att man vunnit med uddamålet 3–2. Hemmalaget tog ledningen i den första perioden för att sedan utöka den i mellanakten. I början av den tredje perioden satte Örebro 3–0 innan Växjö målmässigt tog sin in i matchen. Jack Drury och Christian Folin reducerade en varsin gång inom drygt två minuter. Därefter jagade Lakers en kvitteringspuck, utan att lyckas överlista Jhonas Enroth en tredje gång.

Om förutsättningarna var enkla inför semifinal 4 så är de ännu tydligare i afton. Det lag som vinner kvällens semifinal 5 i VIDA Arena kommer avancera till SM-final medan det förlorande laget får gå på semester.

De tidigare fyra semifinalerna har varit otroligt tajta. Faktum är att samtliga slutat med uddamålet, där två av fajterna först fått avgöras efter förlängning. Det är således två lag som kan varandra väl och försöker minimera sina misstag så mycket som möjligt.

Även semifinal 5 lär bli något extra, där Växjö har förmånen att spela på hemmais. Just i VIDA Arena har laget var otroligt svårslagna under säsongen. Faktum är att man var det laget som tog flest poäng på hemmais och har vunnit sju av sina åtta senaste hemmamatcher. Örebro å sin tur har vunnit åtta av sina 19 senaste bataljer på resande skridsko. Däremot har laget vunnit tre av sina fyra bortamatcher under slutspelet, där man senast vann i VIDA Arena med uddamålet 1–0.

De tidigare matcherna och resultaten spelar mindre roll i kväll. Pucken släpps klockan 20:00 och då är ställningen 0–0 på tavlan. Vad siffrorna visar några timmar senare återstår att se.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 20:00.

Visste du att…

… Såväl Växjö som Örebro har fem raka uddamålsmatcher i slutspelet.

… Jhonas Enroth har bäst räddningsprocent i slutspelet med sina 95,26 %. Erik Källgren är trea med 94,74 %.

… Växjö-trion, Fredrik Karlström, Pontus Holmberg och Jack Drury, har alla gjort sju poäng vardera och delar fjärdeplatsen i slutspelets poängliga.

… Örebro är det semifinallaget som har bäst boxplayprocent (86,96) i slutspelet.

… Växjö föll i sin senaste hemmamatch efter ordinarie speltid. Innan dess hade laget 26 (!) raka matcher i VIDA Arena utan förlust efter 60 minuter.