• Huvudsponsorer

Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Tisdag Tis 23 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Seger i träningsmatchen mot HV71

15 augusti 2020 19:00
Referat

Under lördagen gick säsongens första Smålandsderby av stapeln i VIDA Arena. En match som hemmalaget vinner rättvist efter en mycket bra genomförd match över hela isen och slutresultatet skrivs till 5-1!


Det märks redan I inledningen av matchen att bägge lagen har spelat av säsongens första träningsmatch, för pucken går lite snabbare från blad till blad, och skären ser lättare ut. Lagen turas om att spela i offensiv zon första halvan av första perioden, men det skapas inga större lägen. Efter 12:33 utvisas gästernas Anton Wedin för en slashing och Lakers får eftermiddagens första powerplay. Växjö har dock svårt att etablera något tryck i anfallszonen, men med 3 sekunder kvar av powerplayet kommer ändå 1-0! Den är den nya backen Juuso Vainio som kommer flygande längst med högerkanten och kastar in den mot mål, och den letar sig in bakom Hugo Alnefelt. Assist på ledningsmålet tillskrivs Pontus Holmberg och Peter Andersson. Efter 18:06 är det dags för hemmalaget att få spela boxplay sedan Ludvig Nilsson fått 2 minuter för en fasthållning. HV får inte spela länge i powerplay innan gästernas Johannes Kinnvall drar på sig en interference och spel 4 mot 4 vid tiden 18:32. Och det skulle inte dröja länge innan Hugo Alnefelt skulle få plocka ut pucken ur sin målbur igen. Joel Persson serverar snyggt Richard Gynge en smörpass från offensiva blålinjen, Gynge blir helt ren, kliver runt Alnefelt och kan med en backhand sätta 2-0 tiden 18:48! Det var första perioden av säsongens första smålandsderby och hemmalaget leder välförtjänt med 2-0. Skotten efter 20 spelade minutrar slutar 11-6.

HV kommer ut bra i andra periodens inledning och sätter Växjö stundtals under stor press. Men Erik Källgren är stabil i kassen för hemmalaget och agerar lugnt på avsluten HV får fram. Det märks ändå att det är derby på isen även om det är träningsmatch, det gnabbas hela tiden, och en del fulsmällar delas ut. Efter 10:13 får gästernas Daniel Bertov 2 minuter för en interference och nytt powerplay. Växjö skulle återigen utnyttja det läget, och utöka sin ledning till 3-0! Richard Gynge skär pucken som en het kniv genom smör från vänster till höger genom gästernas box, och där kommer Emil Pettersson och rakar in pucken 10:35. Joel Persson noteras för sin andra assist denna eftermiddagen. 11:57 är det dags för Joel Persson att komma i protokollet igen, men denna gång för en interference och boxplay. Även om HV får lite snurr, gör Lakers det bra, och man klarar ut sitt numerära underläge och Persson tillbaka i spel. Efter 14:39 tar gästernas Christian Sandberg en utvisning framför Källgren för en crosscheking och powerplay. Detta powerplayet blir resultatlöst, men Marcus Sylvegård har ett kanonläge mitt i slottet, men där är Hugo Alnefelt bra med och räddar med sitt vänstra benskydd. Tiden 17:46 får Lakers ett nytt powerplay, Max Wennlund får sitta 2 minuter för en interference. Ganska tamt powerplay från hemmalaget, men precis när Wennlund släpps ut från botbänken, ja då smäller det till bakom Alnefelt till 4-0! Pontus Holmberg tar ett avslut som studsar rakt ut, och där dyker Marcus Sylvegård upp och trycker in 4:an. Fredrik Karlström får även han en assist på målet. Det är det sista som händer i den andra perioden. Växjö vinner skotten även I denna perioden, och det med 9-3.

Direkt på tekning i tredje perioden ryker Pontus Holmberg och Lias Andersson ihop, och dom vardera får 4 minuter för ett kramkalas. Efter 35 spelade sekunder är det dags för nästa Växjöspelare att bli utvisad, Juuso Vainio för en slashing. Men hemmalaget visar återigen att deras boxplay är starkt, och gästerna får inget vidare tryck mot Källgren. Hv skulle dock få in en reducering sedan pucken studsat lite konstigt i en sargduell och Christoffer Törngren får ett friäge där han fintar ner Källgren och skickar upp den i nättaket och 4-1. Gästernas Daniel Bertov skulle dra på sig en 5 minuters utvisning i mitten av perioden för en slashing, och i samma veva får Lakers Victor Stjernborg 2 minuter för en rak höger. I powerplayet skulle Växjö stänga matchen genom att göra 5-1! Emil Pettersson snor pucken i mittzon och tar in den i anfallszon, placerar ett dragskott snyggt i gubbhörnet och matchen var stängde. HV fick ett 4 minuters powerplay sedan Tom Fridén fick 4 minuter för både slashing och fasthållning, men HV orkade inte rubba Lakers boxplay idag. Lakers vinner välförtjänst säsongens första derby. Skotten i sista perioden slutar 9-4.