Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 22 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Söndag Sön 25 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 1 Maj Maj
Måndag Mån 3 Maj Maj
Torsdag Tor 6 Maj Maj
Lördag Lör 8 Maj Maj
Måndag Mån 10 Maj Maj
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

Inför Oskarshamn – Växjö

16 februari 2021 11:00
Inför

Efter nio matchfria dagar är det, under tisdagskvällen, dags att påbörja slutspurten av SHL:s grundserie då det vankas ett häftigt derby borta mot slutspelsjagande Oskarshamn.


Februaris landslagsuppehåll är över och i kväll stundar full omgång i SHL. Nio matchfria dagar har gått sedan Växjö 3–2-besegrade Djurgården på bortaplan efter två mål av Emil Pettersson. I afton vankas det derby borta mot slutspelsjagande Oskarshamn.

Växjö leder alltjämt SHL efter att ha spelat in 82 poäng på 42 matcher. Laget är därmed tre poäng före tvåan Rögle, som dock spelat en match mindre än Lakers. Vidare har Luleå och Skellefteå börjat närma sig.

Kvällens motståndare, Oskarshamn, ligger först på en tolfteplats i tabellen och har tagit 43 poäng på 39 matcher. Man har därmed samma poäng som trettonplacerade Linköping och är endast två poäng före jumbon Malmö. Lägg därtill att laget endast har två poäng upp till den tionde- och sista slutspelsplatsen, som HV71 i skrivande stund innehar.

Kvällens match mellan Oskarshamn – Växjö är säsongens sista lagen emellan. Åtminstone i grundserien. De tidigare tre mötena har varit målmässigt jämna, där samtliga tre slutat med uddamålet. Växjö vann de två första matcherna medan Oskarshamn segrade i det senaste mötet.

Fjolårets möten lagen emellan:

  • 26-09-19 | Växjö – Oskarshamn 3–2
  • 30-11-19 | Oskarshamn – Växjö 1–2
  • 30-11-19 | Växjö – Oskarshamn 3–1
  • 15-02-20 | Oskarshamn – Växjö 3–5

Växjö segrade i samtliga fyra inbördes möten under fjolårssäsongen och har vunnit sex av sju SHL-möten mot Oskarshamn sedan laget tog steget upp till den svenska högsta ligan.

Tisdagskvällens match är av stor vikt för båda lagen. Växjö behöver vinna för att hålla lagen bakom sig i tabellen medan Oskarshamn är i behov av poäng för att undvika negativt kval samtidigt som laget vill ta den tionde- och sista slutspelsplatsen.

Kvällens match spelas i Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn, med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Oskarshamn aldrig vunnit över Växjö efter ordinarie speltid under sin SHL-tid.

… Växjö har seriens näst bästa powerplayprocent (27,83) och Oskarshamn är fjärde bäst (25,21).

… Oskarshamn har tre raka nederlag i bagaget inför kvällens match.

… Växjö har vunnit fem raka matcher på resande skridsko.

… Oskarshamn har endast vunnit två av sina elva senaste hemmamatcher.