Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö - Rögle

1 oktober 2020 11:30
Inför

Efter fyra matchfria dagar är det återigen match under torsdagskvällen då obesegrade Rögle gästar i VIDA Arena. Växjö besegrade Linköping med 2-1 efter straffar senast och går för andra raka vinsten.


1 oktober är redan kommen och höstmånaden kommer bjuda på mängder med matcher. Faktum är att Växjö kommer spela elva matcher under månaden där Rögle på hemmaplan är först ut i kväll.

Växjö inledde säsongen med en 2-3-förlust efter straffar hemma mot Färjestad för att i matchen efter besegrade Linköping på bortaplan med uddamålet 2-1, återigen fick ett straffavgörande ske. En helt okej start för Lakers, som återigen visar att laget är svårbesegrade.

I afton står topplaget Rögle för motståndet. Skånelaget har fått en lysande start på säsongen då man vunnit båda sina inledande matcher. I hemmapremiären besegrade man Linköping med tennissiffrorna 6-4 för att sedan åka till Jönköping och vinna med 3-2 mot HV71. Det ska tilläggas att Ängelholmklubben avgjorde den matchen med 88 sekunder kvar av den ordinarie speltiden.

Växjö och Rögle möttes två gånger under försäsongen, där de båda lagen vann en varsin bortamatch. Rögle besegrade Växjö i VIDA Arena med 3-1 medan Lakers vann i Skåne med 4-3 efter förlängning efter att Emil Pettersson avgjort och blivit tvåmålsskytt i matchen.

Fjolårssäsongens matcher mot Rögle var tuffa där Växjö endast lyckades vinna en av fyra fajter. På hemmaplan föll man med 1-3 respektive 0-4 och på bortaplan blev det en klar 1-5-förlust samt en uddamålsvinst, 2-1. Lakers hade förtvivlat svårt att hitta nätmaskerna på Skånelaget och målskillnaden lagen emellan slutade på 4-13.

Förra säsongen är historia och nu ska Växjö göra allt för att bryta Rögles segersvit och samtidigt bygga en egen. Växjö har vunnit fyra av sina fem senaste matcher (försäsongen inräknat) och har god form inför torsdagens batalj. Det är även värt att notera att Lakers spelat oavgjort i sex (!) raka matcher.

Även Rögle har segrat i fyra av de fem senaste matcherna (försäsongen inräknat) där enda förlusten kom mot Frölunda med 3-4 efter straffar. Ängelholmklubben blir säkerligen att räkna med även i år.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19:00.

Visste du att…

… Rögle har vunnit fem av de sju senaste inbördes möten (träningsmatcher inräknat). Innan dess vann Växjö 16 av 19 matcher mot Skånelaget.

… Joel Persson har tredje mest istid i SHL med 23:49 minuter per match.

… Rögle är det laget som dragit på sig flest utvisningsminuter i SHL med 57 minuter på två matcher. Med den noteringen är man hela 17 minuter före tvåan Luleå och trean HV71.

… Rögle har, tillsammans med tre lag, gjort flest mål i SHL så här långt (9 stycken på två matcher).

… Under fjolårssäsongen var Fredrik Karlström den enda Växjö-spelaren som gjorde två poäng (1+1) eller fler mot Rögle.