• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Växjö
VLH

Inför Oskarshamn – Växjö

9 augusti 2019 11:00
Inför

132 dagar har gått sedan Växjö spelade sin senaste match. I kväll är det äntligen dags igen när Växjö gästar SHL-nykomlingen Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center i säsongens första match.


Växjö slutade på en sjundeplats under fjolårssäsongen, vilket innebar att laget kvalificerade sig för åttondelsfinal där tabelltian Örebro väntade. Lakers vann matchserien med 2-0 och avancerade därmed till kvartsfinal där tvåan Luleå väntade. Luleå blev dock försvåra. Den 30 mars föll Växjö med 1-4 i Game 5 och lämnade SM-slutspelet med en 1-4-förlust i matcher. Revanschlusten är såklart stor inför säsongen som stundar.

I afton spelar Växjö sin första träningsmatch för säsongen då SHL-nykomlingen Oskarshamn väntar. Oskarshamn svarade för en strålande säsong ifjol och slutade tvåa i tabellen. Därefter väntade den allsvenskafinalen mot AIK där Oskarshamn vann med 3-2 i matcher och kvalificerade sig för ett direktkval till SHL där Timrå väntade. Matchserien mot Timrå blev mycket jämn och rafflande. Efter sex matcher var ställningen 3-3, efter bland annat fyra förlängningsmatcher, och allt skulle avgöras i en sjunde match. Den matchen spelades i Timrå där Oskarshamn vann med 3-0 och avancerade således till SHL för första gången i klubbens historia.

Oskarshamn har redan spelat en träningsmatch under säsongen. Den matchen föll man med 2-4 mot division 1-laget Nybro. Oskarshamn lär rycka upp sig rejält inför kvällens match mot Växjö.

Senast Oskarshamn och Växjö möttes var för åtta år sedan i HockeyAllsvenskan. Den matchen vann Oskarshamn med klara 4-0 på hemmaplan. Matchen innan dess vann Lakers med utklassningssiffrorna 7-1! Ser man till de nio senaste inbördes möten leder Växjö med 7-2 i matcher.

Växjö har, precis som de flesta andra klubbar, många nyförvärv inför säsongen. En som kommer debutera för Lakers är Jonas Engström, som spelade upp Oskarshamn till SHL i våras.

-Det är klart att det kommer bli speciellt. Jag var där i fyra år och har bara bra minnen därifrån. Såklart kommer det bli kul, men också speciellt, säger Engström inför matchen.

Kvällens batalj har nedsläpp 19.00 i Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn.