• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Idag 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Örebro
ÖRE

Shinnimin hjälte - Växjö vände mot Örebro

29 februari 2020 21:00
#VLHÖRE

Underläge på hemmais och ett spel som inte levererade. Då klev Brendan Shinnimin fram, gjorde ett mål och två assist och såg till att sänka Örebro. Växjö vann med 4-1 och håller undan i jakten på slutspel.


Sagt om matchen

– Kollar vi tillbaka på vår start på säsongen hade vi många förluster. Det blev jobbigt mentalt och det har varit så lite hela säsongen, men det är inte läge att blicka tillbaka nu. Vi försöker att titta uppåt och lösa något bra inför förhoppningsvis ett slutspel!, kommenterade Fredrik Karlström i C More efter Växjös viktiga vinst.

– Först och främst har vi mentalt inte varit där vi var under hösten. Då spelade vi för att vinna varje situation och hade en position där vi slog ur underläge. Nu jämför vi oss lite för mycket med var vi befann oss då, istället för att se var vi står just nu. Så fort vi hamnar i underläge blir det resultatfixering, inte fokus på det som vi ska göra, analyserade Örebrotränaren Niklas Eriksson i C More.

Växjö

– Det såg inget vidare i dryga 33 minuter, sedan vände det för Växjö. Med fyra mål under matchens andra halva såg smålänningarna till att ta tre otroligt viktiga poäng i hemmaborgen.

– Stor segerorganisatör var Brendan Shinnimin. Kanadensaren höll sig först framme med en styrning i numerärt överläge till kvitteringen, innan han senare assisterade till både 2-1 och 4-1.

– Det matchvinnande 2-1-målet gjordes av Niclas Lundgren - hans första sedan återkomsten till Växjö för ett par veckor sedan.

Jacob Micflikier spelade också en tongivande roll i Växjös vändning. Han assisterade inte bara till Lundgrens segermål, utan slog själv spiken i kistan fyra minuter från slutet.

– Växjös fjärde målskytt för kvällen var Fredrik Karlström. Den formstarke forwarden har nu hittat nätet i fem av sina sju senaste matcher.

Örebro

– Efter 148 mållösa minuter slog Robin Kovacs till. Forwarden utnyttjade sitt friläge till att ge Örebro ledningen och satte punkt för gästernas långa måltorka.

– Nu blev det ändå förlust för Närkelaget, som endast vunnit två av sina tolv senast spelade matcher.

Aaron Irving fick en viktig roll i frånvaron av avstängde backkollegan Rasmus Rissanen. Irving noterade 21 minuters speltid och hade fyra skott på mål.

– Centern Ludvig Rensfeldt var stark från tekningspunkten och vann 62 % av sina dueller i matchen.

– Örebro har trots förlusten 15 poängs försprång ner till elfteplatsen med fem matcher kvar att spela och är i teorin klara för SM-slutspel.