• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Lördag Lör 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 18 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Lördag Lör 12 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö – Rögle

11 februari 2020 11:00
Inför

Landslagsuppehållet är över och det är dags för slutspurten av SHL:s grundserie. Under tisdagskvällen spelar Växjö en ny viktig hemmamatch, denna gång mot sjuan Rögle.


Det var tio dagar sedan Växjö spelade sin senaste match. Nu är landslagsuppehållet över för den här gången och det är dags att inleda slutspurten av SHL:s grundserie där varje match är viktig.

Växjö kommer från två klara förluster och landslagsuppehållet kom således lägligt. Nu är det dags att ladda om för de 14 resterande omgångarna och försöka spela in så mycket poäng som möjligt för att nå en slutspelsplats.

Lakers ligger på en tiondeplats i tabellen med 50 inspelade poäng på 38 matcher. Man är därmed tre poäng före elvan Brynäs och har sju poäng upp till nian Malmö. Det ska dock tilläggas att såväl Brynäs som Malmö spelat en match mer än Växjö.

I kväll står Rögle för motståndet. Rögle vann senast mot nykomlingen Oskarshamn med 5-3, men föll i fem av sju matcher innan dess. Formen är således tveksam på Ängelholmklubben. Skånelaget ligger på en sjundeplats i tabellen med 63 poäng på kontot.

Växjö och Rögle har mötts två gånger tidigare under säsongen där de båda lagen vunnit en varsin bortamatch. Rögle vann i VIDA Arena med 3-1 medan Lakers vann i Skåne med uddamålet 2-1. Den matchen var för övrigt det senaste mötet lagen emellan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena där Växjö normalt sett är starka. Lakers har vunnit sex av sina åtta senaste hemmamatcher där de enda förlusterna kommit mot Skellefteå och Malmö med uddamålet. Rögle å sin tur har varit bra på resande fot på slutet då man lyckats vinna fyra av sina sex senaste bortamatcher. Allra senast fick man dock se sig besegrade mot Linköping med hela 1-5.

Bortser man från Rögle vinstmatch i VIDA Arena senast har Växjö vunnit nio (!) raka SHL-matcher på hemmaplan mot kvällens motståndare. Lakers, som trivs bra mot Rögle, kommer göra allt för att bärga ytterligare en vinst under tisdagskvällen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!