• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Inför Växjö – HV71

28 november 2019 11:00
Inför

Äntligen SHL-hockey igen och denna gång vankas det derby i VIDA Arena då HV71 gästar för första gången den här säsongen.


Torsdagen den 28 november har många gått och väntat på. Dagens datum innebär nämligen att det vankas derby i VIDA Arena då HV71 kommer på besök för första gången den här säsongen.

Växjö kommer från två raka bortaförluster, men vänder nu hem igen för att bryta förlustsviten. I VIDA Arena är man starka och Lakers har segrat i fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Under den senaste hemmamatchen besegrade man Färjestad med 3-2 efter förlängning och innan dess Luleå med 3-1. Såväl Färjestad som Luleå tillhör toppen av tabellen.

I kväll vankas det alltså derby mot rivalen HV71. Jönköpingslaget spelade hemmamatch mot Örebro i tisdags där man föll med 1-4. Dessförinnan radade man upp fyra vinster i följd där man smällde in hela 20 mål framåt. Kvällens motståndare är därmed formstarkt, trots förlusten senast.

Kvällens match lagen emellan blir det första av två möten i VIDA Arena den här säsongen. Lagen har dock stött på varandra en gång tidigare under grundserien, då i Kinnarps Arena. Den fajten vann hemmalaget med klara 4-1. Roman Horak gjorde Växjös enda mål i matchen.

I afton jagar Växjö såklart revansch efter den senaste förlusten mot HV71. Hemma är man, som tidigare nämnt, starka och Lakers brukar trivas bra mot kvällens motståndare. Faktum är att Växjö vunnit tre av de fyra senaste inbördes mötena i VIDA Arena. Lakers har dessutom vunnit hela nio av de tolv senaste matcherna mot HV71 på hemmaplan. Jönköpingslaget har endast lyckats ta en trepoängare på de tolv senaste försöken.

Derbymatcherna, som spelas i VIDA Arena, mot HV71 brukar alltid bli otroligt tajta, underhållande och jämna. Hela fyra av de åtta senaste mötena har slutat med ett oavgjort resultat och 7/8 senaste fajterna har slutat med uddamålet.

Nu är det dags att ladda för säsongens första hemmaderby mot HV71. Jakten på en ny hemmavinst mot rivalen kan inledas och även resan uppåt i tabellen.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då!