• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Inför Malmö – Växjö

21 november 2019 11:00
Inför

I kväll gästar formstarka Växjö rivalen Malmö i Malmö Arena. Det skiljer endast fyra poäng lagen emellan och i afton vill Lakers krympa det avståndet till endast en poäng.


Kalendern har slagit över till torsdag, vilket, allt som oftast, innebär SHL-hockey under hösten. Denna torsdag är inget undantag då en full SHL-omgång väntar där Växjö beger sig till Malmö för att ta sig an rivalen på bortplan.

Växjö inledde årets säsong knackigt, men har verkligen spelat upp sig på slutet och är ett av seriens mest formstarka lag för tillfället. Lakers besegrade starka Färjestad senast med uddamålet 3-2 efter förlängning. Det var lagets tredje raka vinst och fjärde på de fem senaste fajterna. Segrarna på slutet har tagit Växjö från en bottenplacering till en tiondeplats.

Endast fyra poäng ovanför Växjö hittar vi kvällens motståndare, Malmö, i tabellen. Skånelaget har blandat och gett under säsongen. Senast föll man borta mot serieledarna, Örebro, med uddamålet 2-3. Dessförinnan vann man tre av fyra matcher, vilket gör att även Malmö är relativt formstarka.

Växjö och Malmö har mötts en gång tidigare under säsongen. Den matchen ägde rum i VIDA Arena i början av oktober. Gästerna vann den matchen med 4-1 efter att Malmö-målvakten motat hela 35 av 36 skott. Lakers enda mål i matchen prickades in av nyförvärvet Richard Gynge.

Matcherna mot Malmö brukar alltid bli lite speciella. De båda lagen har byggt upp en viss rivalitet mellan varandra, som har ökat ytterligare under de senaste säsongerna då man stött på varandra i slutspelet i ett par rafflande matchserier.

Det är inte sällan mötena mot Malmö blir lite griniga, målsnåla och väldigt tajta. Ser man till de nio senaste tävlingsmatcherna (grundserien och SM-slutspelet inräknat) har Malmö vunnit tre matcher och Växjö sex. Samtliga har slutat med fem mål eller färre där fyra av fajterna slutat med tre mål eller mindre. Lägg därtill att fyra fajter slutat med uddamålet och tre med en tvåmålsmarginal där två av dessa kamper innehållit mål i tom kasse under slutet av den ordinarie speltiden.

Zoomar vi ut ytterligare någon säsong är det klar fördel Växjö inbördes. Räknar man in såväl grundserien som SM-slutspelet och träningsmatcher har Lakers vunnit hela tio av de 13 senaste matcherna mot kvällens motståndare. Man har således ett psykologiskt övertag på Skånelaget.

Malmö är normalt sett ett starkt hemmalag och har segrat i tre av sina fyra senaste matcher i Malmö Arena. Man har även vunnit två raka hemmamatcher mot Växjö. Innan dess vann Lakers hela fyra raka fajter i Malmö. Lakers har haft det lite trögt på resande fot under inledningen av säsongen, men tog en mycket fin vinst senast då man bortaslog Skellefteå med klara 4-1.

I kväll går Växjö för sin fjärde raka vinst och vill såklart krympa avståndet till Malmö ytterligare. Vid Lakers-vinst, efter ordinarie speltid, kommer avståndet till Malmö endast vara en poäng. Malmö kommer såklart göra allt för att stoppa Växjös segersvit och bygga en egen vinstrad. Vi har således alla förutsättningar för att få se en underhållande, tajt och spännande tillställning i afton.

Kvällens match spelas i Malmö Arena, Malmö, med nedsläpp 19.00.