Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Torsdag Tor 10 Februari Feb
Lördag Lör 12 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Inför Växjö – Luleå

2 november 2019 11:00
Inför

I kväll är det dags för den sista matchen innan ett tolv dagars långt matchuppehåll. Fajten spelas i VIDA Arena där Luleå kommer på besök.


Så var det lördag igen och ny SHL-omgång. Återigen vankas det match i VIDA Arena där formstarka Luleå kommer på besök. Kvällens match är den sista innan ett tolv dagars matchuppehåll påbörjas.

Växjö vann två av tre matcher innan torsdagens hemmamatch mot Leksand. Den fajten lyckades dock bortalaget vinna med 4-2 efter att man vänt ett 0-1-underläge. Gästerna gjorde 3-2-målet med endast 29 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och fastställde sedan slutresultatet i tom kasse med en sekund kvar av matchen.

I kväll har Lakers alltså ny chans till tre poäng då formstarka Luleå gästar i afton. Luleå har varit strålande på slutet och kommer med hela sex raka trepoängare i bagaget inför kvällens match i VIDA Arena.

Växjö och Luleå har hunnit med att mötas en gång tidigare under säsongen. Den matchen spelades den 14 september i Luleå där hemmalaget vann med 3-1. Marcus Davidsson gjorde Lakers enda mål i matchen.

När Växjö och Luleå möts brukar det vara mycket känslor, jämna matcher och ett fint underhållningsvärde. Ser man till de tolv senaste matcherna lagen emellan har man sex segrar vardera. Luleå har dock vunnit sex av de sju senaste matcherna och har ett psykologiskt övertag.

Växjö brukar dock trivas bra mot kvällens motståndare när matcherna spelas på hemmais. Lakers har nämligen vunnit fyra av de fem senaste fajterna i VIDA Arena. Anmärkningsvärt att fem raka matcher i VIDA Arena har slutat med uddamålet där fyra slutat oavgjort efter ordinarie speltid.

Under lördagskvällen går Växjö för tre poäng och således en bra känsla inför det kommande landslagsuppehållet. Luleå kommer såklart göra sitt för att ta sin sjunde raka vinst och fortsätta avancera i tabellen.

Vi lär få en tajt, underhållande och sevärd hockeymatch i VIDA Arena i afton. Ni är hjärtligt välkomna att heja fram Lakers till tre viktiga poäng i kväll.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!