• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Inför Växjö – Brynäs

19 oktober 2019 11:00
Inför

För andra helgen i rad vankas det SHL-hockey i VIDA Arena då Brynäs gästar i en viktig match.


Så var det återigen helg och SHL-hockey i VIDA Arena. Förra helgen var serieledaren Rögle på besök och i kväll kommer Gävlelaget, Brynäs, till Växjö för en viktig match lagen emellan.

I torsdagskväll bjöd Växjö upp till rejäl kamp borta mot topplaget och formstarka Frölunda. Lakers kvitterade till 2-2, 3-3, 4-4 och 5-5 och tog matchen till förlängning. I den efterföljande övertiden klev dock Joel Lundqvist fram för Göteborgslaget och avgjorde bataljen. Emil Pettersson blev tvåmålsskytt i matchen medan Roman Horak, Ilari Melart och Linus Högberg gjorde ett varsitt mål i den målrika tillställningen.

Trots ett gäng förluster i rad har Växjö spelat bra hockey på slutet. I kväll får man en ny chans att bryta sin förlustsvit då Brynäs kommer på besök till staden. Gävlelaget bröt sin förlustsvit senast då man 4-1-besegrade SHL-nykomlingen Oskarshamn på hemmaplan. Brynäs ligger tre poäng före Växjö i tabellen och vill såklart utöka det poängförsprånget i kväll.

Växjö och Brynäs möttes fyra gånger under fjolårssäsongen där Växjö vann tre av matcherna. Lakers vann båda matcherna som spelades i VIDA Arena samt att man knep en vinst i Gävle. Segersiffrorna på hemmaplan skrevs till 5-3 och 3-2 efter förlängning. På bortaplan vann man en av matcherna med 4-1 och förlorade den andra med 1-3. Anmärkningsvärt att Roman Horak gjorde mål i tre av de fyra spelade matcherna mot Brynäs under säsongen som gick.

Under de senaste säsongerna har Lakers trivs väldigt bra mot Brynäs. Faktum är att Växjö vunnit hela nio av de elva senaste inbördes mötena. Lägg därtill att man har sju (!) raka vinster i VIDA Arena mot kvällens motståndare. Växjö kommer såklart göra allt för att utöka den sviten i afton.

Kvällens match i VIDA Arena vill ni inte missa. Båda lagen har fått en tuff start på säsongen och behöver vinna i afton. Brynäs är tre poäng före Växjö i tabellen och kan utöka den ledningen till sex poäng samtidigt som Lakers kan äta sig i kapp och passera Gävlelaget i tabellen. Detta gör såklart att kvällens match blir extra viktig och spännande.

Kvällens match spelas i VIDA Arena och har nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!