• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Inför Växjö – Malmö

3 oktober 2019 11:00
Inför

I kväll är det återigen dags för SHL-hockey när Växjö gästas av rivalen Malmö i VIDA Arena.


Veckans första SHL-match är kommen. I kväll kommer nämligen rivalen Malmö på besök till VIDA Arena i en ny viktig match. Mötena mot Skånelaget brukar ofta bli känslofyllda, tajta och underhållande där Växjö, under de senaste säsongerna, oftast lämnat isen som vinnare.

Växjö föll senast borta mot Linköping med uddamålet 2-3. Lakers gjorde en bra match och vann bland annat skotten med hela 34-19, men lyckades inte göra fler mål än hemmalaget. Växjös mål i matchen prickades in av Marcus Davidsson och Richard Gynge.

I kväll väntar alltså rivalen Malmö i VIDA Arena. Skånelaget kommer från seger senast då man hemmabesegrade Örebro med klara 4-1. Malmö är ett starkt hemmalag, men har haft det tufft på resande fot inledningsvis av säsongen. Faktum är att man förlorat samtliga tre matcher på bortaplan hittills under säsongen.

Normalt sett är Växjö starka i VIDA Arena och under sin förra hemmamatch, där SHL-nykomlingen Oskarshamn stod för motståndet, tog man säsongens första seger. Nu vill Lakers bygga vidare på den hemmavinsten och ta ytterligare en mot Malmö i afton.

Växjö brukar trivas bra mot just Malmö i VIDA Arena. Räknar man in grundserien, försäsong och slutspel så har Lakers vunnit sex raka matcher på hemmaplan mot Malmö. Det är även värt att notera att samtliga sex segrar har kommit under ordinarie speltid.

Under fjolårssäsongen möttes de båda lagen fyra gånger där Växjö vann sina två hemmamatcher medan Malmö lyckades besegra Lakers två gånger om i Malmö Arena. Växjö vann sina matcher med 3-1 och 1-0 medan kvällens gäster vann med 3-1 och 2-1. Målsnåla, tajta och jämna matcher alltså.

För knappt en månad sedan möttes Växjö och Malmö i VIDA Arena i en träningsmatch lagen emellan. Gästerna fick en kanonstart och ledde med 2-0 efter den första perioden, men därefter lade Lakers i en högre växel och vände på steken. Växjö vann till slut bataljen med hela 6-3 efter bland annat två mål av Jakob Forsbacka Karlsson.

I afton är det dags att ta säsongens andra raka hemmavinst då Malmö står för motståndet. Det blir garanterat en underhållande och känsloladdad drabbning lagen emellan, som ni inte vill missa.

Matchen spelas i VIDA Arena och har nedsläppt 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Hjärtligt välkomna då!