• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Luleå
LHF

Inför Växjö – Luleå

28 mars 2019 12:00
Inför

I afton är det dags för kvartsfinal 4 då Luleå gästar i VIDA Arena. I kväll är det vinna eller försvinna som gäller för Växjös del då Luleå leder med 3-0 i matcher. Kom och stötta Lakers i jakten på vinst.


Tre kvartsfinaler har avverkats där Luleå har vunnit samtliga. Det innebär att kvartsfinal 4, som spelas i VIDA Arena i afton, är en vinna eller försvinna-match för Växjös del. Vid förlust är säsongen över för den här gången, men vid vinst reducerar Lakers matchserien till 1-3 och får hopp om en vändning.

Under tisdagen, då kvartsfinal 3 ägde rum, vann Luleå med klara 4-0 och skaffade sig därmed fyra matchbollar i kvartsfinalsserien mot Växjö. Lakers skapade mycket målchanser i matchen och vann skotten med 31-23, men trots det lyckades man inte överlista Joel Lassinantti i hemmamålet.

I kväll är det alltså dags för ny kvartsfinalsmatch i VIDA Arena. Den första matchen på hemmaplan, som spelades under söndagen, vann Luleå med 5-4 efter förlängning efter stor dramatik. Växjö ledde matchen med 2-1, 3-2 och 4-3, men gästerna lyckades kvittera med 75 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och därefter avgjorde Niklas Olausson några minuter in i den efterföljande förlängningen.

Kvartsfinal 4 är, som tidigare nämnt, en måstematch då förutsättningarna är glasklara. Det handlar om att vinna eller försvinna för Lakers del.

Växjö är ett av Sveriges bästa hemmalag och är oerhört svårslagna i VIDA Arena, detta trots att Luleå lyckades med bedriften senast, men segern satt minst sagt hårt inne. Lakers skapade tillräckligt i den matchen för att ta hem segern under ordinarie speltid, men ibland har man inte studsarna med sig.

Bortsett från förlusten i kvartsfinal 2 har Växjö tre raka hemmavinster mot Luleå. I kväll jagar Lakers ny vinst och behöver allt stöd de kan få. Kom därför och heja fram laget till seger, vilket i sådana fall betyder att säsongen förlängs ytterligare. Tillsammans är allt möjligt.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 19.00. Arenan öppnar redan 17.00. Välkomna då.