Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Inför Luleå – Växjö

26 mars 2019 12:00
Inför

Växjö har ett tufft utgångsläge i kvartsfinalsserien mot Luleå då Norrbottenlaget leder matchserien med 2-0. Lakers har dock vänt 0-2-underläge förr och är fullt inställda på att göra det igen. I kväll väntar viktiga kvartsfinal 3 i Coop Norrbotten Arena.


Växjö föll snöpligt i kvartsfinal 2 då Luleå kvitterade med 75 sekunder kvar av den ordinarie speltiden. Matchen gick till förlängning där Norrbottenlaget avgjorde efter några minuter. Därmed leder Luleå matchserien med 2-0 och har således satt sig i ett fint utgångsläge inför de avslutande matcherna.

Matchen senast, som nämndes ovan, vann Luleå med 5-4 efter förlängning efter att man kvitterat Lakers ledning tre gånger om under den målglada bataljen. Linus Fröberg, Liam Reddox, Brendan Shinnimin och Dominik Bokk gjorde Växjös mål i matchen, men det hjälpte dock föga den här gången.

I kväll väntar kvartsfinal 3 i Coop Norrbotten Arena. Matchen i afton är en så kallad ”måstematch” för Växjös del. Vid vinst kan man kvittera matchserien till 2-2 hemma i VIDA Arena på torsdag, men vid förlust leder Luleå matchserien med 3-0, vilket betyder att Lakers säsong kan ta slut redan om ett par dagar.

Ett 0-2-underläge i en matchserie är inget kul, men det är absolut inget som är omöjligt att vända på. Växjö har lyckats vända det underläget i slutspelssammanhang förr och kommer såklart göra allt för att lyckas med den bedriften igen.

I den senaste kvartsfinalen i Luleå lagen emellan vann hemmalaget med 3-1 efter att ställningen varit 1-1 länge. Luleå sköt nämligen 2-1 först med 86 sekunder kvar av den ordinarie speltiden och kunde några sekunder senare skicka in 3-1 i tom kasse.

Båda kvartsfinalsmatcherna har således varit otroligt jämna där Luleå har avgjort/kommit tillbaka sent i matcherna. Kvartsfinal 3 lär bli minst lika jämn och tajt där Växjö mycket väl kan reducera matchserien vid en bra prestation. Det är små, små marginaler som avgör matcherna i ett slutspel.

Växjö har två raka bortaförluster mot Luleå inför kvällens match, men dessförinnan vann Lakers två raka på resande fot. Det är alltså dags att återupprepa en vinst i Coop Norrbotten Arena i afton.

Kvällens match spelas i Coop Norrbotten Arena, Luleå, med nedsläpp 19.00.