Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Inför Örebro – Växjö

18 mars 2019 13:00
Inför

I kväll har Växjö chans att avancera till kvartsfinal då Lakers lyckades vinna den första åttondelsfinalen under lördagen med 3-2 efter förlängning. Växjö leder därmed bäst av 3-serien med 1-0 i matcher.


Ny vecka och nya matcher. I kväll är det dags för åttondelsfinal 2 mellan Örebro – Växjö där Lakers har matchboll och kan således avancera till kvartsfinal vid vinst i afton.

Åttondelsfinal 1, som spelades i VIDA Arena under lördagen, blev en mycket dramatisk tillställning där förlängning fick skilja de båda lagen åt.

Filip Cederqvist öppnade målskyttet i slutet av den första perioden, men bara en dryg minut efter Växjös 1-0-mål kvitterade gästerna. I början av den andra perioden tog Örebro även ledningen, men Kris Versteeg kvitterade i powerplay några minuter senare.

Tredje perioden var jämn och slutade mållös, vilket innebar att matchen gick till övertid. Väl i förlängningen avgjorde Växjö efter drygt fem minuters spel då slutspelsgeniet Nichlas Hardt klev fram.

Förutsättningarna för kvällens match är därför väldigt enkla. Lyckas Växjö vinna så vinner man åttondelsfinalsserien med 2-0 i matcher och avancerar således till kvartsfinal. Vinner däremot hemmalaget, Örebro, så kvitterar man matchserien och tvingar fram en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal som i sådana fall spelas i VIDA Arena på onsdagskväll.

Växjö brukar spela bra hockey i Behrn Arena. Faktum är att de senaste nio matcherna i Örebro lagen emellan har slutat med fem Lakers-vinster. Det brukar dock bli otroligt tajta och dramatiska matcher. Nio av de tio senaste mötena i Behrn Arena har slutat med uddamålet där fem av matcherna har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter.

Får vi nytt övertidsdrama i kväll? Om några timmar vet vi.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00.