• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Växjö
VLH

Inför Örebro – Växjö

18 mars 2019 13:00
Inför

I kväll har Växjö chans att avancera till kvartsfinal då Lakers lyckades vinna den första åttondelsfinalen under lördagen med 3-2 efter förlängning. Växjö leder därmed bäst av 3-serien med 1-0 i matcher.


Ny vecka och nya matcher. I kväll är det dags för åttondelsfinal 2 mellan Örebro – Växjö där Lakers har matchboll och kan således avancera till kvartsfinal vid vinst i afton.

Åttondelsfinal 1, som spelades i VIDA Arena under lördagen, blev en mycket dramatisk tillställning där förlängning fick skilja de båda lagen åt.

Filip Cederqvist öppnade målskyttet i slutet av den första perioden, men bara en dryg minut efter Växjös 1-0-mål kvitterade gästerna. I början av den andra perioden tog Örebro även ledningen, men Kris Versteeg kvitterade i powerplay några minuter senare.

Tredje perioden var jämn och slutade mållös, vilket innebar att matchen gick till övertid. Väl i förlängningen avgjorde Växjö efter drygt fem minuters spel då slutspelsgeniet Nichlas Hardt klev fram.

Förutsättningarna för kvällens match är därför väldigt enkla. Lyckas Växjö vinna så vinner man åttondelsfinalsserien med 2-0 i matcher och avancerar således till kvartsfinal. Vinner däremot hemmalaget, Örebro, så kvitterar man matchserien och tvingar fram en tredje- och direkt avgörande åttondelsfinal som i sådana fall spelas i VIDA Arena på onsdagskväll.

Växjö brukar spela bra hockey i Behrn Arena. Faktum är att de senaste nio matcherna i Örebro lagen emellan har slutat med fem Lakers-vinster. Det brukar dock bli otroligt tajta och dramatiska matcher. Nio av de tio senaste mötena i Behrn Arena har slutat med uddamålet där fem av matcherna har slutat med ett oavgjort resultat efter 60 minuter.

Får vi nytt övertidsdrama i kväll? Om några timmar vet vi.

Kvällens match spelas i Behrn Arena, Örebro, med nedsläpp 19.00.