• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Inför Växjö – Färjestad

9 mars 2019 12:00
Inför

Omgång 50 är här och Växjö ställs mot tabelltvåan Färjestad i kväll i en intressant toppmatch lagen emellan. Matchen spelas i VIDA Arena och är den näst sista på hemmaplan innan SM-slutspelet drar igång.


Ynka tre omgångar återstår av grundserien, därefter börjar slutspelsfesten. Det är dock nio viktiga poäng kvar att spela om innan tabellen ska summeras. I kväll gästas Växjö utav topplaget, och tvåan Färjestad, i en mycket intressant match på förhand.

Växjö föll senast borta mot Mora med 1-5. Lakers har dock visat fin form på slutet och vunnit fem av sina sju senaste matcher. Inför kvällens hemmamatch mot Färjestad ligger Växjö på en fin fjärdeplats med 81 inspelade poäng på 49 matcher. Laget är fem poäng efter trean Frölunda och tre poäng före femman Djurgården. Poängen i afton är, som ni säkert förstår, viktiga för vilken tabellplacering Växjö ska få in för SM-slutspelet.

Växjös motståndare i afton, Färjestad, har svarat för en strålande säsong och är på jakt efter serieledning. Karlstadslaget ligger tvåa i tabellen med 94 inspelade poäng på kontot. Med den poängnoteringen är laget endast en poäng bakom serieledarna, Luleå. Färjestad har en alldeles utmärkt form där laget vunnit hela elva av de tolv senaste matcherna. Laget har smällt in hela 16 mål framåt på de tre senaste kamperna och lär vilja fortsätta det fina målsnittet i Småland.

Kvällens båda lag har gjort upp tre gånger tidigare under säsongen där samtliga varit tajta, dramatiska och slutat med uddamålet. Färjestad vann båda matcherna i Karlstad medan Växjö vann säsongens tidigare möte i VIDA Arena.

Senast de möttes vann Färjestad, i Karlstad, med 3-2 efter att man vänt ett 1-2-underläge i den tredje perioden. Det första mötet, där Färjestad agerade hemmavärd, lyckades Värmlänningarna också vända ett underläge till vinst. Denna gång 1-3 där Nygård avgjorde med sitt 4-3-mål efter förlängning.

Det enda, hittills, mötet i VIDA Arena spelades den 30 oktober. Efter drygt halva matchen spelad ledde hemmalaget med klara 3-0 efter mål av Liam Reddox, Julius Junttila och Brendan Shinnimin. Gästerna lyckades dock reducera två gånger om och var nära en kvitteringspuck under slutminuterna, men hemmalaget lyckades hålla undan och spela hem samtliga tre poäng.

Kvällens match har alla ingredienser för att bli en högklassik och underhållande tillställning. Färjestad kommer göra allt för att lyckas knipa en ny vinst mot Växjö i jakten på serieseger. Växjö å sin tur kräver revansch, dels från Mora-matchen senast, men också på Färjestad som har en 2-1-ledning i inbördes möten den här säsongen. Lakers behöver poängen för att behålla fjärdeplatsen och kanske till och med avancera upp på en tredjeplats i tabellen. De båda tabellplatserna skulle dessutom innebära att laget har hemmaplansfördel i en eventuell kvartsfinalsserie.

Ni förstår förutsättningarna och kan räkna med en grymt underhållande och spännande match i afton. Glöm inte att säkra din plats i arenan och se Växjö för näst sista gången på hemmaplan under grundserien. Bästa tänkbara motståndare, Färjestad, väntar på andra sidan.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då!