• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Inför Växjö – HV71

23 februari 2019 12:00
Inför

Säsongens fjärde Smålandsderby väntar i kväll när HV71 gästar Växjö i VIDA Arena. Matchen är av stor betydelse då grundserien börjar lida mot sitt slut och lagen ligger jämsides i tabellen.


Grundserien rullar på och börjar lida mot sitt slut. I kväll spelar Växjö sin 44:e SHL-match för säsongen, vilket innebär att det endast är åtta matcher kvar innan grundserien ska summeras.

Växjö spelar hemmamatch i afton mot rivalen HV71. Alltså ett Smålandsderby en lördagskväll där poängen är av stor betydelse. Det blir inte mycket bättre än så här.

Lakers har vunnit tre av sina fem senaste matcher och ligger sexa i tabellen med 68 inspelade poäng på 43 matcher. Senast bortabesegrade man Timrå med 5-1 efter att David Bernhardt, Kris Versteeg, Brendan Shinnimin, Joel Persson och Dominik Bokk gjort gästernas mål i matchen.

HV71 ligger en tabellplacering före Växjö och har spelat in två poäng mer än Lakers. Jönköpingslaget vann senast borta mot Brynäs, men dessförinnan föll man i tre raka matcher.

Kvällens match, lagen emellan, är det fjärde för säsongen och således det sista så vidare inte lagen stöter på varandra i ett eventuellt slutspel i vår.

De tidigare tre mötena har slutat med HV71-vinst och det är dags för Växjö att ta revansch och bärga säsongens första seger mot rivalen i säsongens, hittills, viktigaste match.

HV71 har vunnit fyra av de fem senaste inbördes möten mot Växjö. Innan dess vann Lakers hela åtta av nio matcher mot Jönköpingslaget.

I afton kommer vi bjudas på en sprakande tillställning i VIDA Arena där två hungriga lag, i stort poängbehov, gör upp om Småland och topplaceringarna i den jämna SHL-tabellen. Räkna med en fartfylld, underhållande och dramatisk tillställning där varje spelar kommer göra allt för att hjälpa sitt lag till tre otroligt viktiga poäng.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då.