• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
HV71
HV71

Inför Växjö – HV71

23 februari 2019 12:00
Inför

Säsongens fjärde Smålandsderby väntar i kväll när HV71 gästar Växjö i VIDA Arena. Matchen är av stor betydelse då grundserien börjar lida mot sitt slut och lagen ligger jämsides i tabellen.


Grundserien rullar på och börjar lida mot sitt slut. I kväll spelar Växjö sin 44:e SHL-match för säsongen, vilket innebär att det endast är åtta matcher kvar innan grundserien ska summeras.

Växjö spelar hemmamatch i afton mot rivalen HV71. Alltså ett Smålandsderby en lördagskväll där poängen är av stor betydelse. Det blir inte mycket bättre än så här.

Lakers har vunnit tre av sina fem senaste matcher och ligger sexa i tabellen med 68 inspelade poäng på 43 matcher. Senast bortabesegrade man Timrå med 5-1 efter att David Bernhardt, Kris Versteeg, Brendan Shinnimin, Joel Persson och Dominik Bokk gjort gästernas mål i matchen.

HV71 ligger en tabellplacering före Växjö och har spelat in två poäng mer än Lakers. Jönköpingslaget vann senast borta mot Brynäs, men dessförinnan föll man i tre raka matcher.

Kvällens match, lagen emellan, är det fjärde för säsongen och således det sista så vidare inte lagen stöter på varandra i ett eventuellt slutspel i vår.

De tidigare tre mötena har slutat med HV71-vinst och det är dags för Växjö att ta revansch och bärga säsongens första seger mot rivalen i säsongens, hittills, viktigaste match.

HV71 har vunnit fyra av de fem senaste inbördes möten mot Växjö. Innan dess vann Lakers hela åtta av nio matcher mot Jönköpingslaget.

I afton kommer vi bjudas på en sprakande tillställning i VIDA Arena där två hungriga lag, i stort poängbehov, gör upp om Småland och topplaceringarna i den jämna SHL-tabellen. Räkna med en fartfylld, underhållande och dramatisk tillställning där varje spelar kommer göra allt för att hjälpa sitt lag till tre otroligt viktiga poäng.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då.