• Huvudsponsorer

Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Idag 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö – Rögle

2 februari 2019 12:00
Inför

I kväll är det dags för det andra mötet mot Rögle inom loppet av tre dagar. Matchen spelas hemma i VIDA Arena och är den sista innan ett tio dagars landslagsuppehåll.


I afton väntar det ny SHL-match för Växjö då Rögle kommer på besök till VIDA Arena. Det är det andra mötet lagen emellan på tre dagar. Kvällens match är dessutom den sista innan ett tio dagars landslagsuppehåll väntar.

Rögle drog det längsta strået när de båda lagen möttes under torsdagskvällen i Lindab Arena. Växjö öppnade dock matchen bäst och tog ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden. Målet prickades in av Janne Pesonen. I mitten av den tredje perioden kvitterade hemmalaget och under den efterföljande förlängningen avgjorde Nils Höglander på straff. Därmed föll Lakers för sjätte matchen i följd.

Inför kvällens match ligger Växjö på en niondeplats i tabellen med samma poängnotering som åttan Linköping. Lakers är två poäng före tian och kvällens motståndare, Rögle, samt elvan Brynäs. Det är således återigen otroligt viktiga poäng som står på spel då det endast återstår 14 omgångar av SHL:s grundserie.

I kväll väntar det återigen hemmamatch i VIDA Arena. Växjö har två raka övertidsförluster på hemmaplan, mot Frölunda och Linköping, men är trots det seriens poängmässigt bästa hemmalag. Lakers radade upp smått otroliga tolv (!) vinster på hemmais innan övertidsförlusterna mot Frölunda och Linköping.

Kvällens motståndare, Rögle, har gjort det bra på resande fot hittills under säsongen. Man är det laget som spelat in sjunde mest poäng på bortaplan och är bara sju poäng ifrån förstaplatsen. Skånelaget har vunnit fyra av sina fem senaste bortamatcher och kommer med ett bra självförtroende inför kvällens möte mot Växjö.

Växjö har haft det tufft på slutet och radat upp sex förluster, men det ska tilläggas att tre av matcherna har slutat med övertidsförlust och att fyra av de sex matcherna har varit på bortaplan.

Lakers är ruskigt starka på hemmaplan och brukar dessutom trivas ypperligt mot Rögle i VIDA Arena. Faktum är att Växjö vunnit de sju senaste hemmamatcherna mot Rögle i SHL där man dessutom har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna.

Räkna med att Växjö kommer göra allt för att bryta sin förlustsvit och ta snabbast möjliga revansch på Rögle efter förlängningsförlusten i torsdagskväll. Kvällens match betydligt mycket för de båda lagen och lär vara underhållande och spännande på många sätt. Missa inte chansen att se Växjö live på hemmaplan innan landslagsuppehållet kickar igång.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då.