• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lördag Lör 16 Mars Mar
Måndag Mån 18 Mars Mar
Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Fredag Fre 9 Augusti Aug
Fredag Fre 16 Augusti Aug
Torsdag Tor 22 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Tisdag Tis 10 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Rögle
RBK

Inför Växjö – Rögle

2 februari 2019 12:00
Inför

I kväll är det dags för det andra mötet mot Rögle inom loppet av tre dagar. Matchen spelas hemma i VIDA Arena och är den sista innan ett tio dagars landslagsuppehåll.


I afton väntar det ny SHL-match för Växjö då Rögle kommer på besök till VIDA Arena. Det är det andra mötet lagen emellan på tre dagar. Kvällens match är dessutom den sista innan ett tio dagars landslagsuppehåll väntar.

Rögle drog det längsta strået när de båda lagen möttes under torsdagskvällen i Lindab Arena. Växjö öppnade dock matchen bäst och tog ledningen med 1-0 i slutet av den första perioden. Målet prickades in av Janne Pesonen. I mitten av den tredje perioden kvitterade hemmalaget och under den efterföljande förlängningen avgjorde Nils Höglander på straff. Därmed föll Lakers för sjätte matchen i följd.

Inför kvällens match ligger Växjö på en niondeplats i tabellen med samma poängnotering som åttan Linköping. Lakers är två poäng före tian och kvällens motståndare, Rögle, samt elvan Brynäs. Det är således återigen otroligt viktiga poäng som står på spel då det endast återstår 14 omgångar av SHL:s grundserie.

I kväll väntar det återigen hemmamatch i VIDA Arena. Växjö har två raka övertidsförluster på hemmaplan, mot Frölunda och Linköping, men är trots det seriens poängmässigt bästa hemmalag. Lakers radade upp smått otroliga tolv (!) vinster på hemmais innan övertidsförlusterna mot Frölunda och Linköping.

Kvällens motståndare, Rögle, har gjort det bra på resande fot hittills under säsongen. Man är det laget som spelat in sjunde mest poäng på bortaplan och är bara sju poäng ifrån förstaplatsen. Skånelaget har vunnit fyra av sina fem senaste bortamatcher och kommer med ett bra självförtroende inför kvällens möte mot Växjö.

Växjö har haft det tufft på slutet och radat upp sex förluster, men det ska tilläggas att tre av matcherna har slutat med övertidsförlust och att fyra av de sex matcherna har varit på bortaplan.

Lakers är ruskigt starka på hemmaplan och brukar dessutom trivas ypperligt mot Rögle i VIDA Arena. Faktum är att Växjö vunnit de sju senaste hemmamatcherna mot Rögle i SHL där man dessutom har hållit nollan i tre av de fyra senaste matcherna.

Räkna med att Växjö kommer göra allt för att bryta sin förlustsvit och ta snabbast möjliga revansch på Rögle efter förlängningsförlusten i torsdagskväll. Kvällens match betydligt mycket för de båda lagen och lär vara underhållande och spännande på många sätt. Missa inte chansen att se Växjö live på hemmaplan innan landslagsuppehållet kickar igång.

Kvällens match spelas i VIDA Arena med nedsläpp 18.00. Arenan öppnar redan 16.00. Välkomna då.