• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Stark vändning till seger av Linköping

1 december 2018 18:05
#LHCMIF

Det var bara 30 sekunder kvar att spela när Linköping avgjorde tillställningen mot Malmö. Filip Karlsson satte då matchavgörande 4-3 framför ett kokande Saab Arena. Detta efter en oerhört stark vändning av Linköping.


Det var händelserikt från start när Linköping tog emot Malmö. Hemmalaget tog tag i spelet och skapade många chanser och fick också utdelning. Två puckar hade Linköping i nät - men båda dömdes bort. Ena gången hade Oscar Alsenfelt blockerat pucken, andra gången var det målvaktsinterference.

istället skulle Malmö få energi av att ha klarat av de två prekära lägena, och på 25 sekunder kom både 0-1 och 0-2. Jens Olsson och Henrik hetta med målen. Båda två med skott från distans.

– Det är surt med två bortdömda mål och det ger ju Malmö energi. Men vi måste ut och jobba nu, sa Olle Lycksell i Linköping till C More.

Linköping fick sina mål till slut

Trots den tunga första perioden kom Linköping ut med stark energi i den andra perioden och tog tag i spelet. Direkt fick man med sig ett powerplay som Joe Whitney utnyttjade med ett vackert avslut fram till 1-2.

Hemmalaget fortsatte att pressa på och det var främst med en man mer på banan som de farliga lägena skapades. Derek Roy fick sikta in sig i slutet av den andra perioden och hittade närmsta krysset fram till 2-2.

Dramatiskt ända in i slutet

Linköping skulle också vända på matchen när Johan Södergran från nära håll petade in 3-2. Men Malmö gav inte upp, men jämnade ut spelet och Frederik Storm kunde helt fri sätta 3-3 från nära håll sedan Linköping helt missat i markeringen.

Båda lagen gick sedan för ett segermål, och när hemmalaget fick chansen med en man mer på banan så small det. Nick Sörensen tappade pucken, men efter kom Filip Karlsson och han skickade iväg ett handledsskott som letade sig in med 31 sekunder kvar att spel.

Trots tom bur och press på slutet av Malmö stod det sig matchen ut och Linköping fick med sig samtliga tre poäng.

Se higlights från matchen på SHL Play!