• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Andrén fenomenal i Växjös nya vinst

24 november 2018 18:20
#VLHSKE

Juliuas Junttila och Janne Pesonen ordnade segerrycket i slutperioden, men det var Viktor Andrén som banade väg för vinsten. Målvakten levererade storspel när Växjö satte stopp för Skellefteås poängsvit.


Skellefteå kom till Vida Arena som SHL:s kanske hetaste lag, stärkta av fyra raka vinster och blicken fäst uppåt i tabellen. Även Växjö hade vind i seglen och duons SM-finalrepris var redan på förhand uppsnackad. Det dröjde dessutom bara en halvminut innan Janne Pesonen spelades fram i ett öppet skottläge som Mantas Armalis stoppade. Pesonen skulle åter ställas mot målvakten längre fram i matchen.

Skellefteå var inte heller dem utan möjligheter och med dryga kvarten spelad fick Mathis Olimb den klart bästa. På Albin Erikssons fina framspelning nöp norrmannen till direkt, men Viktor Andrén var blixtsnabb i förflyttningen och svarade för en fantastisk parad via armen. Gästernas ledningsmål kom ändå i sekvensen efter, när Jimmie Ericsson rakade in en retur från nära håll. Växjös replik lät inte vänta på sig och med sitt livs första SHL-mål ordnade Jakob Heljemo 1-1 lagom till periodvilan.

Andrén: "Vi gör en sjukt bra match"

Mittperioden öppnades klart bäst av Skellefteå, men när västerbottningarnas utdelning uteblev tog Växjö över. I numerärt överläge bjöd Joel Persson och Brendan Shinnimin på klappklappspel som Roman Horák avslutade till 2-1 från nära håll. Pontus Holmberg var en stund senare mycket nära att utöka. Armalis stod dock i vägen den gången och istället för 3-1 kontrade Patrik Norén in kvitteringen till 2-2 för Skellefteå i anfallet efter.

Utgångsläget var därmed lika inför slutperioden, där Julius Junttila med bara 27 sekunder på klockan åkte sig ren och fintade bort Armalis till ny ledning för Växjö. Den här gången slog hemmalaget dessutom vakt om övertaget. För även om Janne Pesonen först brände en jättechans framför öppet nät revanscherade sig finländaren genom att åtta minuter från slutet slå dit 4-2 på ett inspel. Växjö satte därmed stopp för Skellefteås segerrad och i fokus stod lagets målvakt.

– En speciell match på förhand. Det kändes skönt att kliva upp mot Skellefteå igen. Jag tycker att vi gör en sjukt bra match idag, kommenterade Viktor Andrén i C More.

Se highlights från matchen här.