Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Växjö
VLH

Mäktig vändning säkrade Växjös seger

3 februari 2018 17:30
#BIFVLH

Brynäs hade kommandot men Växjö visade sin styrka och varför man leder SHL under lördagen. Gästerna gick ut i den tredje perioden, vände matchen och knep alla poäng efter seger med 3-5.


Det var mycket känslor i omlopp när Brynäs och Växjö gjorde upp under lördagen. Det var heta dueller och tjafs mest hela tiden och det trissade upp tempot i spelet. Johan Alcén öppnade målskyttet för hemmalaget men kort därpå kunde Adam Brodecki utjämna med ett rappt handledsskott.

Brynäs kom till anfall i hög fart, något som orsakade en del trubbel för Växjös försvarsspel. Det var cokså i ett snabbt anfall som 2-1 kom genom Juuso Ikonen som placerade pucken bakom en annars väl spelande Viktor Fasth.

Heta dueller genom hela matchen

Känslorna fortsatte i den andra perioden där spelarna bjöd på en hel del hårda tacklingar när chanserna dök upp. Chansmässigt skapade båda lagen en hel del målchanser också och Jacob Blomqvist stötte in 3-1 på en retur för sitt Brynäs som hela tiden attackerade kassen i den här matchen.

Växjö bjöd dock tillbaka. Både kamp- och målmässigt. Pontus Netterberg bjöd på en läckerbit när han rundade kassen och köksvägen petade in 3-2.

Det var starten på en mäktig vändning för Växjö. Netterberg kvitterade tidigt till 3-3 efter fint samspel med Jonas Röndbjerg. Kort därefter klev Elias Pettersson fram och snärtade in 3-4 i krysset bakom Linus Fernström.

Brynäs satsade sedan full fart framåt och man var nära att peta in en kvittering. Lagen kubbades rejält med varandra men när Robert Rosén i powerplay stänkte in 3-5 så var matchen avgjord.

— I det stora hela gör vi en bra match på alla plan, men vi får en del olyckliga mål emot oss idag, sa Tommy Sjödin i Brynäs till C More.