Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
HV71
HV71
Borta
Växjö
VLH

Rivalkamp i Jönköping - kvartsfinal hägrar för HV71

1 februari 2018 11:30
#HV71VLH

Hållen nolla senast och blicken vänd uppåt i tabellen - HV71 ställs nu inför ett riktigt test. Serieledande Växjö kliver ut i Kinnarps Arena stärkta av tisdagens segerryck.


Formkollen

Det var med besked som HV71 spelade med sig tre poäng hem från Närke i tisdags. Bortamötet med Örebro slutade klara 3-0 till Jönköpingslaget, som punkterade matchen i mittperioden via mål av Anton Bengtsson och Max Wärn. Vinsten lyfte HV tillbaka på rätt spår efter hemmaförlusten mot Brynäs och förra vårens mästarlag fortsätter att blanda i sina resulat. Faktum är att HV71 förlorat för att direkt efter vinna i sex raka matcher nu. Laget är tabellsjua, bara två poäng bakom kvartsfinalstrecket och med en nyfödd stjärna i Adam Åhman som höll nollan i sin andra SHL-match.

– Det var riktigt skönt! Först och främst med en seger, men också att få hålla nollan. I de första två perioderna är vi mycket bättre än vad de är och spelar stabilt över hela banan. Sen i tredje går de för det och jag har mer att göra, analyserade målvaktsnollan Åhman i C More.

Dominanta Växjö har visat upp en enorm jämnhet i sitt spel över hela säsongen. Därför var det förvånade blickar i Vida Arena när laget i tisdags spelades ut av Mora under långa stunder. Framförallt var Växjö illa ute i mittenakten, där laget tappade sin ledning och förlorade skotten klart. Men när matchen stod och vägde klev sedan serieledaren ut och spände musklerna. Med fem mål och 18-2 i skott ryckte Växjö ifrån i den tredje perioden till en förkrossande 7-2-seger, smålänningarnas sjätte på de sju senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Noterbart HV71

– Efter en mer än två månader lång väntan satte David Gustafsson punkt för sin måltorka i bortamötet med Örebro.

– HV71 drar på sig mest numerära underlägen i hela SHL - hittills 142 till antalet. Dessutom har laget ligans tredje svagaste boxplay, en kombination som inte rimmar väl.

Noterbart Växjö

– Med sitt distinkta avslut på tisdagen skrev Elias Pettersson in sig i historieböckerna. Växjötalangens mål placerar honom i topp som den junior som gjort flest SHL-poäng under en och samma säsong på 2000-talet.

– Daniel Rahimi var on fire senast och stod för tre poäng (ett mål och två assist) när Växjö trampade ifrån i slutperioden.

Kom ihåg

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71VLH.