Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Idag 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Femte raka vinsten - Växjö starkast igen

25 januari 2018 21:45
#MIKVLH

Serieledande Växjö fortsätter att rada upp segrar. På bortias spelade laget hem säsongens tredje vinst över Mora, en trepoängare som säkrades i öppen målbur.


Toppen gästade botten - då var det också Växjö som tog kommandot om mötet med Mora. Andrew Calof var tidigt igenom i ett friläge som Christian Engstrand räddade och hemmamålvakten skulle få slita i den första perioden. Med 7.48 på klockan kom ledningsmålet för Växjö, signerat Elias Pettersson i en kontring där Janne Pesonen stod för framspelningen.

Engstrand höll sedan kvar Mora genom att stå emot smålänninganras stundtals hårda press. Växjö hade 15 skott på mål i den första perioden, men något mer mål kom inte innan vilan. Istället stack Mora upp i ett längre anfall där Brandon Gormley från ingenstans skickade dit kvitteringen ur svag vinkel.

Lagacé tände Morahoppet i slutperioden

Målet fick dock ingen effekt på matchbilden, som Växjö fortsatte att dominera i mittperioden. En glödhet Brendan Shinnimin spelade tidigt fram Calof till ett jätteläge, men Engstrand räddade med benet. I numerärt underläge var målvakten sedan chanslös när Elias Petterssons skott styrdes i nät av just Shinnimin till 1-2.

Den ledningen utökade Eric Martinsson halvvägs in i tredje med skott från distans. Dubbla utvisningar på Växjö öppnade upp en väg in i matchen igen för Mora, en chans som hemmalaget tog då Jacob Lagacé reducerade i spel fem mot tre. Mora gick ändå på sin sjätte raka förlust, det sedan Martin Lundberg avgjort i öppen målbur. Växjö vann med 2-4 och serieledaren har nu en segerrad som sträcker sig över fem matcher.

– Vi spelar ganska stabilt. Mora utmanar oss sen i slutet. Tre poäng är tre poäng, vi tar med oss det, konstaterade målskytten Martinsson i C More.