• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Växjö avslutade året med ny seger

30 december 2017 20:28
#VLHFBK

Serieledande Växjö Lakers tog ännu en seger och befäste sin position som tabelletta ytterligare. Färjestad var numret mindre och värmlänningarna har nu sex raka förluster i SHL.


Serieledande Växjö kom med en derbyförlust mot HV71 i bagaget och ville studsa tillbaka efter det nederlaget. Men gästande Färjestad hade desto mer att studsa tillbaka ifrån, hela fem raka förluster.

Den inledande perioden förblev mållös. Båda lagen hade chanser att göra mål och gästerna hade bland annat två skott i målramen.

– Från vårt håll är det ganska bra och vi vill försöka få matchen att tippa över till vår fördel, sa Färjestads Alexander Johansson till C More i den första periodpausen.

Men pendeln tippade över åt andra hållet i den andra perioden. Adam Brodecki bokfördes för 1-0 sedan pucken gått via honom, i en hög båge över Stefan Steen i bortakassen och sedan trillat in i mål.

Sedan var det Robert Rosén som stal showen. Inte ens en minut han gå efter ledningsmålet innan han hade styrt in 2-0 efter skott från Daniel Rahimi.

Färjestad saknade definitivt inte lägen, men får det inte att stämma för tillfället. Med 41 sekunder kvar av perioden jobbade Brendan Shinnimin och Andrew Calof fram pucken till Rosén som läckert lade in även 3-0 för Växjö.

Färjestad jobbade på och försökte verkligen få till offensiven. Men Växjö visade varför laget avslutar 2017 som obestridlig tabelletta, spelade kontrollerat i tredje perioden som blev mållös. Viktor Fasth höll nollan och motade 27 skott.

– Vi maler ner Färjestad över tre perioder, riktigt starkt. Vi ger dem inte utrymme till sina omställningar, sa burväktaren till C More.

– Spelmässigt över 60 minuter var det bättre idag än det varit den senaste tiden, fullt godkänt, sammanfattade Färjestads tränare Johan Pennerborn och såg ändå ljuspunkter med insatsen.