• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Skellefteå
SKE

Toppmöte i Småland under annandagen

26 december 2017 10:00
#VLHSKE

Publiken i Vida Arena får en rejäl julklapp i form av toppmötet mellan Växjö och Skellefteå under annandagen. Två lag i bra form där matchen i matchen står mellan målskyttarna Andrew Calof och Pär Lindholm.


Formkollen

Vi kan räkna med en riktigt häftig match under annadag jul när Växjö tar sig an Skellefteå. Växjö har visat upp en strålande form under hela säsongen och leder serien med åtta poäng före serietvåan Djurgården. Det finns inte heller några tecken på att formen är på väg ner då laget har tre segrar på sina fyra senaste matcher och en stekhet Andrew Calof i laget.

Calof stod för två mål i senaste segermatchen mot Brynäs, och har verkligen hittat rätt i sitt nya lag. Ifjol spelade ju Calof som bekant i Skellefteå och han vill säkert sätta käppar i hjulet för sitt forna lag.

Men Växjö kommer få en rejäl nöt att knäcka till jul, då Skellefteå verkligen fått upp farten. Västerbottningarna har klättrat stadigt i tabellen och är nu på tredje plats efter fyra segrar på sina fem senaste matcher. Senast blev det seger med 5-3 borta mot Malmö, efter en stark vändning från ett tvåmålsunderläge och i en match där Pär Lindholm gjorde två mål.

Läget i lagen

Växjö saknade Tuomas Kiiskinen, Janne Pesonen, Elias Pettersson, Linus Högberg och Jonas Röndbjerg under senaste matchen.

För Skellefteå var inte Matt Anderson, Linus Lindström, Tim Söderlund och Anton Danielsson. Jimmie Ericsson väntar fortsatt på sin comeback.

Notera att

  • Växjö har vunnit lagens två tidigare möten denna säsong.
  • Skellefteå har tre spelare i topp sex av poängligan.
  • Växjö har seriens klart effektivaste powerplay.
  • Både Växjö och Skellefteå är två av seriens målgladaste lag.
  • Vill du se matchen? Säkra din plats i arenan här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHSKE.