• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Toppmöte i Löfbergs Arena - Färjestad vill ikapp

7 december 2017 11:30
#FBKVLH

Tvåan Färjestad tar på torsdagen emot tabellettan Växjö som dock noterats för två raka förluster. Kan Karlstadklubben dra nytta av smålänningarnas svagare form och även ta över förstaplatsen i SHL?


Formkollen

Färjestad har vunnit lagets två senaste matcher, back-to-back mot Karlskrona och dessutom fem av de sex senaste. Hemma i Löfbergs Arena föll laget i den senaste hemmamatchen mot ett starkt Malmö, innan dess hade värmlänningarna dock tre raka på hemmais.

Växjö har visat sig mänskligt i lagets två senaste matcher som slutat med förluster mot Luleå och Brynäs. Innan dess hade laget elva vinster på de tolv senaste. På bortais har klubben vunnit sex av de sju senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden. SHL:s poängkung Elias Pettersson klev av CHL-mötet mot Bern på tisdagen och är enligt Sam Hallam dag-till-dag med en underkroppsskada. Matchen, den förlorade Växjö med 3-2 på bortais.

Notera att

  • Det skiljer tre poäng och sex plusmål till tabellettan Växjös fördel inför matchen.
  • Dick Axelsson har varit i grym form hos Färjestad. Han har endast missat att hamna i poängprotokollet vid två tillfällen de senaste tolv matcherna. Artisten belönades också med att tas ut i Tre Kronors trupp till Channel One Cup. Det gjorde även hans lagkamrat Mikael Wikstrand och Växjös burväktare Viktor Fasth.
  • Lagen har mötts två gånger och vunnit varsin match - båda bortasegrar.
  • Växjös back Joel Persson, som värvades från division 1 inför säsongen, är hela SHL:s poängbästa back med 20 poäng på 24 matcher. 23-åringen har dessutom poäng i fyra raka matcher - totalt sex pinnar.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKVLH.