Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Tisdag Tis 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Lördag Lör 12 Mars Mar
Tisdag Tis 15 Mars Mar
Tisdag Tis 22 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Idag 9 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Fredag Fre 19 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Fredag Fre 2 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Hemma
Mora
MIK
Borta
Växjö
VLH

Calof och powerplay Växjös segervapen

25 november 2017 17:27
#MIKVLH

Växjö tog sin sjätte raka bortaseger i och med 1-4 mot Mora. Efter att Mora varit det bättre laget i första perioden vände Växjö i andra via tre snabba mål i numerärt överläge. Andrew Calof trivdes alldeles utmärkt och satte tre av gästernas mål.


Serieledarna på besök, som dessutom vunnit sina fem senaste bortamatcher. Då satsade Mora på full fart framåt för att dra nytta av det fina självförtroende som laget skaffat sig den senaste tiden.

Utdelningen kom efter dryga 15 minuters spel när Steven Seigo fångade pucken vid blålinjen, avancerade ett par meter för att sedan bomba in den i krysset bakom Viktor Andrén i bortakassen.

Men med Växjö kan det gå undan. En och en halv minut senare bröt gästerna pucken i mittzon, Elias Pettersson spelade fram Andrew Calof och så var det kvitterat, 1-1.

– Mora kom ut klart bäst och gör 1-0 ganska väntat, kommenterade Växjös Elias Pettersson till C More.

– En bra period av oss där forwards checkar dem riktigt hårt, menade Moras Steven Seigo.

Avgörande minuter

Andra startade i samma stil, men efter halva perioden började Mora dra på sig utvisningar. I spel fem mot tre satte Brendan Shinnimin 1-2 och sedan bara fortsatte Växjö med en dödlig effektivitet i numerärt överläge.

Efter fem mot tre följde fem mot fyra och mål av Andrew Calof. Några minuter senare var det dags igen när Matias Lassen satt utvisad. Calof slog till igen och hans hattrick var ett faktum, 1-4 på resultattavlan. Robert Rosén hade assist på alla tre målen i mittperioden och sa så här i pausen till C More.

– En jämn period där vi utnyttjar alla våra powerplay. Det är viktigt att vi har ett vapen i den spelformen, det visar sig idag.

Rycket i andra perioden vann matchen för Växjö. Mora försökte i tredje att komma tillbaka till sitt aggressiva spel, men gästerna hade ganska bra kontroll på händelserna. Totalt sett var det en jämn och tät drabbning, men Växjös skicklighet i powerplay kunde inte Mora matcha.

– De är skickliga och gör mål på sina chanser. Jag tycker att vi fortsätter att spela bra i tredje också och är stolt över insatsen. Det är deras powerplay som avgör, sammanfattade Moras Emil Bejmo till C More.

– Vårt boxplay var bra och vårt powerplay gjorde också sitt jobb kan man säga. Det är alltid kul att hjälpa till för att laget ska vinna, sa Växjös Andrew Calof, tremålsskytten som får sista ordet.