• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Idag 21 April Apr
Söndag Sön 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Seriefinal i Löfbergs Arena

24 oktober 2017 11:30
#FBKVLH

Det vankas toppmöte i Löfbergs Arena. Serieledande Färjestad går för att befästa sin förstaplats i SHL-tabellen när man tar emot tabelltvåan Växjö. Ett Växjö som vill bryta sin tillfälliga förlusttrend och krypa närmare topplaceringen.


Formkollen

Med 40 sekunder kvar av ordinarie matchtid styrde Mikael Wikstrand olyckligt in Örebros avgörande 3-2-mål i egen kasse i lördags. Förlusten innebar säsongens tredje för Färejstad, som trots det bibehöll sin förstaplats i SHL. Denna börjar däremot sakta men säkert att hotas. På tisdagskvällen gästar nämligen Växjö Löfbergs Arena - ett Växjö som med en match mindre spelad ligger på andraplatsen och har fem poäng upp till serieledarna. En spelare som kan sätta stopp för att tisdagens motstånd ska krypa närmare, är Johan Ryno. Centern är med sina imponerande 18 assist och totalt 19 poäng parkerad i toppen av den totala poängligan - och har på de två senaste matcherna assisterat till hela sex mål.

Sam Hallams Växjö är inne i en tillfällig svacka. Hemmaförlusten, som var säsongens första, mot Malmö i torsdags följdes upp med en 2-0-förlust uppe i Norrbotten när man gästade Luleå. Andraplatsen har man däremot fortsatt till sitt förfogande och är dessutom uppe och nosar på topplaceringen i serien. Smålänningarna är alltjämt det lag som försvarar sig bäst, då man efter elva spelade matcher bara släppt in 18 puckar. Nu möter man dock det laget som har öst in överlägset flest mål i serien och vi har säkerligen en underhållande och fartfylld tillställning att vänta.

Läget i lagen

Läget i de bägge lagen ser ut som följer:

Notera att:

– Färjestad vann 3 av 4 matcher mot Växjö förra säsongen.

– Ligans överlägset målfarligaste lag är Färjestad. På elva matcher har man matat in 46 puckar bakom motståndarmålvakternas burväktare.

– Växjö å andra sidan släpper in minst mål i serien. 18 gånger har det ringt i smålänningarnas nät såhär långt.

– En nyckel till Färjestads fina start på säsongen är lagets powerplayspel. Med sina över 34% är man seriens bästa lag i den spelformen. Samtidigt är man också det lag som har suttit i utvisningsbåset längst (131 minuter)

– Växjö är däremot ett av de bästa lagen i spel i numerärt underläge. På 39 försök har man släppt in 7 mål, vilket ger en procent på 82,05.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKVLH