• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Växjö
VLH

Brodecki showade när Växjö vann toppmötet

24 oktober 2017 21:40
#FBKVLH

Färjestad stod som serieledare och utan hemmaförlust. Då klev Växjö ut i Löfbergs Arena, vände underläge med tre raka mål och närmade sig i toppstriden.


Den tidiga seriefinalen mellan Färjestad och Växjö var bara sekunder gammal när Adam Brodecki fick pucken i öppet skottläge. Stefan Steen räddade och istället kunde Linus Persson 1.37 in direktskjuta 1-0 för Färjestad. Spelmässigt var tempot högt i matchupptakten, som präglades av hemmalaget.

Växjö skulle växa in och ta över mer och mer, framförallt under periodens avslutande minuter. Linus Högberg serverade Martin Lundberg en fin möjlighet som Steen stoppade. Med 44 sekunder kvar till periodvilan grävde sedan Brendan Shinnimin fram pucken till Andrew Calof, som stänkte dit kvitteringen för Växjö.

Hyllad av hemmapubliken efter "zorromålet"

Sex minuter in i andra trodde hemmapubliken att Färjestad återtagit ledningen, men Viktor Fasth var kvick i förflyttningen och höll Niklas Fogströms skott på rätt sida om mållinjen. Istället skulle Växjö ta kommandot direkt efter, när Robert Rosén i en omställning hittade in till målskytten Elias Pettersson. Lagen hade sedan varsin chans i numerärt överläge och Rasmus Asplund prickade stolpen bakom Fasth.

Ställningen var alltså 1-2 inför tredje, där Adam Brodecki skulle sno alla rubriker. Tre minuter in fick forwarden pucken bakom Steens mål, lade upp den på klubbladet och "zorrade" upp 1-3 i krysset. Konststycket lockade till och med applåder från hemmapubliken. Trots en stark slutforcering gick Färjestad på lagets första hemmaförlust för säsongen och Växjö är nu bara två poäng bakom serieledarna.

– Vi är lite sega i början, men sen kommer vi in i det. Vi har inte gjort så mycket mål på slutet. Det var en sten som släppte, sa Brodecki i C More.