• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Måndag Mån 2 April Apr
Onsdag Ons 4 April Apr
Fredag Fre 6 April Apr
Söndag Sön 8 April Apr
Tisdag Tis 17 April Apr
Torsdag Tor 19 April Apr
Lördag Lör 21 April Apr
Idag 22 April Apr
Tisdag Tis 24 April Apr
Torsdag Tor 26 April Apr
Lördag Lör 28 April Apr
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Brynäs
BIF

Revanschsuget Växjö inleder säsongen

19 september 2017 13:00
Matchguide

Två förväntande toppklubbar i SHL 2017/2018 inleder sina säsonger under tisdagen. Vida Arena är laddat när hemmastarka och revanschsugna Växjö gästas av fjolårets SM-finalist och succélag Brynäs.


Försäsongskoll

Både Växjö och Brynäs hade en väldigt stark försäsong och placerade sig tvåa och trea i vår försäsongstabell. Båda klubbarna förlorade endast en match. Växjö, som slutade på tredje plats i tabellen, spelade nio matcher, hade ett poängsnitt på 2.33 och gjorde flest mål av alla lag, 35 stycken. Brynäs blev tvåa i tabellen med ett poängsnitt på 2.43, dessutom hade laget bäst målskillnad med +17.

Nyförvärven

Det är svårt att välja endast en spelare att profilera bland, Janne Pesonen, Elias Pettersson, Daniel Rahimi och Viktor Fasth, men till slut föll valet på den sistnämnda. Burväktaren har varit given i KHL-laget CSKA Moskva och landslaget i flera år och återvänder till SHL efter fem år utomlands. En burväktare som på egen hand kan stjäla matcher åt Växjö.

28-årige Aaron Palushaj är en snabbskrinnare som under försäsongen stått för flera fina insatser i Brynäströjan. Fjolåret spenderade han i AHL och KHL, för Dinamo Minsk gjorde han 12 poäng på 18 matcher. Spelade VM för USA i Sverige/Finland så sent som 2013 och blev bronsmedaljör.

Se en överblick över lagens trupper här!

Notera att

  • Brynäs vann tre av fyra möten mellan lagen förra säsongen.
  • Växjö har tappat sina tre poängbästa spelare från i fjol i Emil Pettersson, Olli Palola och Dennis Everberg. Tillsammans gjorde trion 123 poäng.
  • Efter att Jesper Boqvist skadat sig valde Brynäs att för en kort tid sedan värva Mikael Johansson, som har ett förflutet i både Leksand och Färjestad. Centern har smeknamnet "Magic", vilket vittnar om hans fantastiska spelsinne.
  • Växjö vann SHL i fjol men föll redan i kvartsfinal mot Malmö med 4-2 i matcher.
  • Brynäs tappade sex spelare inför säsongen, Växjö tolv.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #VLHBIF